Няма да има класика: 85-ият в света подчини Мъри и е първия съперник на Джокович в Женева

от в 13:01 на 21.05.2024
Елеонора Александрова

Жребият за турнира в Женева определено развълнува феновете на тениса, тъй като зад ъгъла се задаваше 36-ия сблъсък между Анди Мъри и Новак Джокович. Това щеше да бъде първа среща между двамата от 7 години насам и определено имаше вълнение около обстоятелството, че имаме възможност да видим сблъсък между представители на Голямата четворка, което за последно се случи на Ролан Гарос през 2022-ра, когато Рафаел Надал спря Джокович на 1/4-финалите.

Тази перспектива обаче беше помрачена от Яник Ханфман, който надигра бившия номер едно с рутинното 7:5 6:2 за 1 час и 46 минути игра, като по този начин си осигури среща с топ поставения Джокович в 1/8-финалите на ATP 250 състезанието на червени кортове в швейцарския град.

Началото на мача беше много силни за сервиращите, които с лекота преминаваха през своите подавания. След осмия гейм обаче германецът постепенно започваше да налага по-високо темпо, като при 4:4 му се отвори първата възможност за пробив. Британецът показа силен характер и не позволи на опонента си да поведе в резултата, ала с всяка изминала минута Ханфман ставаше все по-убедителен и така при 5:5 съумя да си осигури  брейк преднина, а в следващия гейм бе безпогрешен, което му позволи да поведе в сетовете.

Събитията от края на първата част, съчетано с умората на бившия номер 1 вдъхновиха допълнително Ханфман и германецът се наложи, като доминантната фигура на корта. Това му позволи да реализира два поредни пробива и да поведе с 4:1 гейма, след което заваля пороен дъжд и организаторите да преместят мача за следващия ден, но обрат на събитията нямаше и победата скоропостижно отиде в ръцете на световния номер 85.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма да има класика: 85-ият в света подчини Мъри и е първия съперник на Джокович в Женева Елеонора Александрова
Теми:  
atp | анди мъри | женева | новак джокович | Обзори | яник хафман

Коментари





Следвайте ни в Facebook