Murray River Open: Шарди спаси пет мачбола и елиминира Чилич; Фучович с победа над Чекинато

от в 13:09 на 01.02.2021
Владислав Риждов

Жереми Шарди и Марин Чилич изиграха може би един от най-оспорваните мачове в първия ден на Murray River Open, в който французинът се оказа големия победител след два часа и половина игра.

Първият сет започна силно за Чилич, който успя да пробие първия сервис гейм на противника си и въпреки че Шарди моментално направи рибрейк, то хърватинът осъществи още два последователни такива и затвори частта с убедителното 6:2.

Във втория сет двамата състезатели печелеха сервис геймовете си с лекота и така равенството се запази до 3:3. След това Чилич започна да прави много непредизвикани грешки, които в комбинация с отличното сервиране от страна на Шарди, наклониха везните в негова полза и така 33-годишният французин измъкна частта с резултат 6:3.

В началото на третия сет Чилич бе по-настоятелен от двамата и пръв достигна до възможност за пробив, но Шарди спаси и четирите шанса, открили се пред хърватина. Именно Чилич бе този, който пръв допусна пробив и изостана с 3:4, но събра сили и с категорична игра изравни резултата в последвалия сервис гейм на опонента си.

Шарди продължаваше да показва страхотна игра от своя страна и реализира пробив за 6:5, който му позволи да сервира за мача, но Чилич съвсем не се бе предал и достигна до тайбрек. В него интригата продължаваше да бъде на ниво, като Чилич постигна бърз минипробив и може би се виждаше победител, когато поведе в резултата с 6:3, но французинът събра сили, спасявайки цели пет мачбола по пътя си към обрата, а в следващия етап го чака един измежду Жил Симон и Елиас Имер.

В друг мач от турнира, Мартон Фучович пък се справи със съпротивата на Марко Чекинато, побеждавайки го с 2:0 сета. Унгарецът стартира силно първия сет, пробивайки италианския си опонент и поведе в резултата с 5:4, само че Чекинато се добра до тайбрек, в който двамата реализираха редица минипробиви, но унгарецът бе този, който в крайна сметка спечели сета.

Вторият сет бе почти лишен от каквато и да е интрига, като един единствен пробив се оказа достатъчен за Фучович да спечели мача, а във втори кръг го чака битка с беларусина Егор Герасимов.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Murray River Open: Шарди спаси пет мачбола и елиминира Чилич; Фучович с победа над Чекинато Владислав Риждов
Теми:  
Murray River Open | жереми шарди | маротн фучович

Коментари





Следвайте ни в Facebook