Муратоглу: Хората смятат Джокович за фалшив, а той е безкрайно автентичен човек

от в 19:41 на 07.03.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович изостава от Роджър Федерер и Рафаел Надал по отношение на мащаба на фенбазата си по света и често е критикуван, че се опитва да направи всичко възможно, за да се хареса на тенис почитателите и да си спечели фенове посредством фалшиви жестове и изказвания. Мнозина негови колеги и легендарни състезатели са се застъпвали за 20-кратния шампион от Шлема, заявявайки, че нищо от това не е вярно и Ноле е винаги искрен в действията си. Това становище бе подкрепено и от френския специалист Патрик Муратоглу, който в свое скорошно интервю определи световния №2 като безкрайно автентичен човек, който винаги остава верен на своите ценности:

"Някои хора казват, че Джокович е фалшив и държи да бъде харесван на всяка цена, като изобщо не показва своята реална същност. Това обаче далеч не е така, защото веднага съм готов да ви дам пример. Новак е единственият голям играч, който е отказал образа му да бъде използван във видео игра, тъй като е на мнението, че подобен тип дейности са вредни за децата и е предпочел да не печели средства по подобен начин.

За Джокович също така би било изключително лесно да каже как всъщност се е ваксинирал и никой изобщо нямаше да разбере истината. Подобен ход щеше да му позволи да участва на всички най-големи турнири и да се бори за статута на най-велик тенисист за всички времена. Той все пак реши да не измами, макар че можеше да го стори лесно и нямаше никога да го хванат.

Спокойно можеше даден сръбски доктор да подпише неговите документи, само че Новак отказа да си служи с измама и остана верен на своите ценности, заявявайки как не желае да подлага тялото си на ваксинация и е готов да поеме последствията от решението си, а именно намаляването на шансовете му да преследва най-значимите рекорди в играта. Тази саможертва напълно показва колко автентичен човек е Новак Джокович.

Убеден съм, че действията винаги са имали по-голямо значение от думите и феновете скоро ще осъзнаят кой всъщност е Ноле и какво действително представлява той. Понякога сърбинът е допускал грешки при комуникацията си с дадени хора, ала той не се представя за нещо различно от себе си и не е от този тип атлети, които се стараят всячески да поддържат даден публичен имидж. Важно е да се вглеждаме в постъпките и да оставим изказванията на втори план, което ще ни помогне да разберем безкрайно принципните позиции на Джокович", коментира Муратоглу.

Източник: Firstsportz

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Муратоглу: Хората смятат Джокович за фалшив, а той е безкрайно автентичен човек Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook