Мускетарски жест: Тенисист кара 600 километра, за да вкара сънародник в основната схема

от в 08:28 на 07.10.2024
Калоян Соколов

Джентълменството в тениса е живо и Аролд Майо е живото доказателство затова. Световният номер 107 достигна до 1/2-финалите на Чаланджъра в  Мулерон-Ле-Каптиф, където губи от бъдещия шампион Лука Пуй, а основната причина за поражението е била натрупаната умора у 22-годишния тенисист. Точно това е накарало Майо изобщо да не си мисли за участие през следващата седмица в Руан, където поначало е бил заявил участие.

Проблемът за французина се криеше в обстоятелството, че той щеше да бъде сред поставените играчи и не можеше просто да се оттегли, след като вече беше правил това два пъти през сезона и рискуваше глоба от 2500 евро, ако не отиде на място.

Разбира се, то тази сума не е чак толкова сериозна за тенисист под номер 107 в световната ранглиста, имайки предвид, че разстоянието между двете места е 600 километра и усилията наглед просто не си струват.

Майо обаче прави проучване и вижда, че евентуално негово отказване преди старта на квалификациите би помогнало на неговия близък приятел Клеман Шидех да прогресира директно към основната схема, избягвайки участие в пресявките на състезанието.

Това амбицира 22-годишния играч да запали колата и да пристигне в Руан в 1 часа през нощта, за да спести сутрешните усилия на сънародника си и да му осигури едини допълнителни 1200 евро към банковата сметка, които самият Майо можеше да прибере в своя джоб, ако беше пристигнал след началото на квалификациите.

Самият Шидех признава, че Майо изобщо не му е съобщил за намеренията си и изрази желание за в бъдеще да може да се отплати по някакъв начин на своя приятел, от чийто жест признава, че е останал смаян.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мускетарски жест: Тенисист кара 600 километра, за да вкара сънародник в основната схема Калоян Соколов
Теми:  
atp | аролд майо | любопитно | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook