Играч, който никога не е побеждавал: Ясно е кой квалификант стои на пътя на Григор в Синсинати

от в 21:58 на 13.08.2024
Елеонора Александрова

Корентен Муте е квалификантът, срещу когото Григор Димитров би могъл да се изправи във втория кръг на Мастърс турнира в Синсинати. Напомняме ви, че първата ни ракета е осми поставен в схемата, което означава, че директно се класира за втори кръг, а там ще премери сили с един измежду Фабиан Марожан или непредсказуемия левичар, който си заслужи мястото в основната схема след победи над Даниел Алтмайер и Мартон Фучович.

Французинът в момента е под номер 71 в световната ранглиста, като върховото му класиране е 51-во място. Макар и никога да не е бил в топ 50, то 25-годишният тенисист е един от най-талантливите и нестандартни играчи в Тура.

Стилът му на игра се отличава с изключително разнообразие, като изпълнява бекхенда си, както с две, така и понякога с една ръка. Левичарят не се страхува да рискува с чести къси топки и излизания към мрежата, а сервисите отдолу са негов специалитет и му помогнаха да създаде сериозни проблеми на Яник Синер в тазгодишния им 1/8-финален сблъсък на Ролан Гарос.

Освен с атрактивния си стил на игра, Муте е известен и със скандалния си характер, който неведнъж му е пречел да покаже големия си потенциал. Неговото поведение неведнъж е предизвиквало негативен отзвук в тенис средите, както когатп се забърка в скандал с българския тенисист Адриан Андреев през 2022-ра година на Чалънджър турнира в Орлеан. Тогава двамата бяха напът да се сбият след мача им, а Муте дори бе изключен от френската тенис федерация.

Неприятното за Григор Димитров е, че има негативен баланс в срещите си срещу квалификанта, който го е побеждавал и в 2-те им срещи, а особено неприятно беше случилото се на Уимбълдън през 2019-та година, когато Димитров водеше с 2:0 сета и сервираше за мача срещу французина, но в крайна сметка се оказа на губещата страна.

Първият опонент на световния номер 71 ще е Фабиан Марожан. Унгарецът в момента не се намира в най-добрата си форма и е в серия от три поредни загуби. Роденият в Будапеща тенисист наглед бил много по-комфортен опонент за Димитров, понеже българинът победи 50-тия в света в единствения мач помежду им с разгромното 6:0 6:3 6:4 на тазгодишния Ролан Гарос.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Играч, който никога не е побеждавал: Ясно е кой квалификант стои на пътя на Григор в Синсинати Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | корентен муте | любопитно | синсинати | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook