Музети: Дано съперничеството между мен, Синер и Алкарас е тенис бъдещето

от в 22:00 на 20.04.2021
Тея Кръстева

Несъмнено едни от най-големите надежди на тениса са италианците Лоренцо Музети и Яник Синер (19г.) и испанецът Карлос Гарсия Алкарас (17г.). И тримата са все още тийнейджъри, но вече могат да се похвалят с внушаващи успехи сред мъжете, а мнозина ги определят като бъдещите доминатори в света на тениса. Това мнение споделя и самият Музети, а ето какво точно сподели 19-годишният италианец пред Marca:

"От доста време се познаваме с Карлос, тренираме често заедно. Добри приятели сме. С неговия треньор Хуан Карлос Фереро винаги се опитваме да разпределим графиците си така, че да можем да проведем тренировка заедно.

Последният път бе в Маями. Тогава не успяхме да се видим през уикенда, но аз си помислих, че Карлос ще играе в пресявките. В петък се оказа обаче, че той е получил покана да стартира направо от основната схема.

Карлос е изключително трудолюбив, талантлив и има страхотен екип зад гърба си. Надявам се, че съперничеството между мен, Алкарас и Синер е бъдещето на тениса.

Синер е като огледало, в което мога да се огледам. Когато аз постигна добър резултат, тогава и той го прави. Мисля, че се мотивираме един друг, въпреки че няма съперничество между нас.

Като по-малки не сме се изправяли един срещу друг, защото Яник не вземаше участие в юношеските турнири. Говорим си често. Веднъж изиграхме един фантастичен двубой в Рома. Надявам се, че някой ден отново ще мога да премеря сили с него." - завърши Лоренцо Музети.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети: Дано съперничеството между мен, Синер и Алкарас е тенис бъдещето Тея Кръстева
Теми:  
лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook