Музети: Изживях доста неприятен период, но започвам да се подобрявам

от в 17:19 на 23.09.2021
Диана Андреева

Сезон 2021 стартира по страхотен начин за 19-годишния Лоренцо Музети, който показваше отлична игра през първата половина на годината и дори успя да поведе с 2:0 сета срещу Новак Джокович на Ролан Гарос, преди да бъде обърнат от световния №1. Оттам насетне обаче италианецът отбеляза драстичен спад в изявите си и ранните поражения станаха тенденция за него. В интервю, дни преди да замине за Sofia Open, той сподели на какво се дължат неудовлетворяващите му резултати, а ето и точните му думи:

"През последните месеци изживях доста неприятен период. Разделих се с приятелката си и ми беше наистина трудно. Не исках да играя тенис повече. След Ролан Гарос бях в светлините на прожекторите и вероятно позволих това да ме разконцентрира и да отвлече вниманието ми от тениса.. След известно време обаче реших да се обърна към психолог и сега съм по-добре.

За един 19-годишен тенисист е много трудно да се справя с очакванията непрестанно да печели. Просто експлодирах вътрешно и не можех да дам 100% от себе си на корта. Затова започнах да работя със спортен психолог и до момента резултатите са много добри. Не е лесно да решиш тези проблеми и знам, че ми предстои дълъг път, но определено отбелязвам прогрес. 

В Ню Йорк започнах да си възвръщам радостта от тениса. Атмосферата там беше много приятна. Това беше първият турнир от много време насам, в който имахме възможността да излизаме из града. Започнах да тренирам по-добре, станах по-постоянен и усмивката ми се завърна. Вече не съм онзи тъжен и потиснат човек, който бях доскоро.
Това беше доста неочакван дебют, който обаче ми даде възможността да науча много неща за себе си. Надявам се това да е едва първата от множеството втори седмици на Големия шлем в кариерата ми. 

Ема спечели титлата, Карлос също е на 18 години и игра много силно. С Лейла сме добри приятели и затова мога да кажа, че случилото се в Ню Йорк беше доста неочаквано за нея. Ние сме почти на една възраст и затова постигнатото от тях ми дава огромна мотивация. Те положиха много усилия, а това, в комбинация с талант, винаги осигурява добри резултати. И тримата заслужават напълно това, което постигнаха, и се надявам след време да се присъединя към тях. 

Очаквам с нетърпение NextGen Финалите и наистина се надявам да успея да се класирам. Ще бъде много специално да играя пред моите сънародници, а освен това Милано не е никак далеч от родния ми град. Мисля, че ще успея да се класирам и ще направя всичко възможно да се представя добре. До края на сезона ще опитам да спечеля възможно най-много точки, за да съм сигурен, че ще попадна в осмицата." - завърши Музети. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети: Изживях доста неприятен период, но започвам да се подобрявам Диана Андреева
Теми:  
sofia open | us open | лоренцо музети | музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook