Музети нанесе поредно поражение на Пер и продължава похода си в Маями!

от в 20:12 на 27.03.2021
Калоян Соколов

Лоренцо Музети отново загатна за огромния си потенциал и за пръв път пез кариерата си ще играе в трети кръг на на турнир от сериите "Мастърс", след като преодоля съпротивата на крайно колебливия Беноа Пер с 6:3 6:3. Така французинът трябваше да преглътне пето поредно поражение, а тийнейджърът ще се изправи срещу един измежду Марин Чилич и Кристиан Гарин в опит да намери място в осминафиналната фаза на надпреварата в Маями.

Младокът имаше колебливо начало на двубоя и поставеният под номер 23 веднага се възползва от това, като осъществи ранен пробив, но характерните проблеми с концентрацията отново излязоха на показ при Пер и паритетът бе бързо възстановен. Играта продължи напълно равностойно до 3:3, когато италианецът измъкнва подаването си от 15:40, което сякаш пречупи съпротивителните сили на Беноа и сетът отиде в актива на Музети.

Втората част до голяма степен се превърна във формалност, тъй като световният номер 33 удряше всяка топка с максимална сила, изглеждайки напълно незаинтересован от крайния изход на мача, докато това изобщо не важеше за 19-годишния тенисист, който бе изцяло вглъбен в играта и закономерно спечели два нови гейма на ретур, за да си подпечата място в следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети нанесе поредно поражение на Пер и продължава похода си в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
беноа пер | лоренцо музети | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook