Музети най-после напомни за себе си и спря Хуркач във висококачествен двубой!

от в 19:53 на 09.02.2022
Владислав Риждов

Лоренцо Музети поднесе днешната изненада на АТР 500 турнира в Ротердам, след като отстрани още във втория кръг световния номер 11 - Хуберт Хуркач. Италианецът не се радваше на едни от най-добрите си моменти на корта в края на изминалия сезон и началото на този, но днес показа качествата си и надделя над поляка след 6:3 5:7 6:4.

Още от дебютните минути на срещата тийнейджърът си извоюва преднина от пробив, който реализира в първия сервис гейм на Хуркач. В остатъка от сета темпото бе равностойно и двамата нямаха проблеми при сервис, но в края Музети отново взе инициативата и пречупи още веднъж началния удар на съперника си, с което си гарантира победата в сета.

Във втората част шансовете за брейк и за двамата зачестиха, но паритетът остана налице и нито един не успя да се пропука. Решителният момент дойде в последните геймове, когато Хуркач изравни убедително за 5:5, а впоследствие наказа слаб сервис гейм на италианеца, преди уверено да вземе сета на сметката си.

Световният номер 63 обаче не се повлия от негативния развой на втората част и започна със самочувствие решителния сет. Младият италианец демонстрира безупречна игра от сервис, докато при Хуркач се появи известна несигурност. Въпреки лекия спад, който регистрира, четвъртият в схемата успяваше да се придържа към съперника си. В края обаче представителят на новото попколение придоби инициативата и достигна до закономерен пробив, който окончателно наклони везните в негова полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети най-после напомни за себе си и спря Хуркач във висококачествен двубой! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp rotterdam | атп | лоренцо музети | обзор | ротердам | тенис турнир в ротердам | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook