Музети отстрани топ поставения Евънс; Ханфман записа чист успех срещу Чекинато

от в 16:10 на 08.04.2021
Владислав Риждов

19-годишният Лоренцо Музети продължава да демонстрира добрата си игра, която му помогна да достигне до първия си полуфинал на турнир от сериите 500 в Акапулко. По-рано днес италианецът отрази четири мачбола и спечели трисетовата битка срещу Дан Евънс - 6:1 1:6 7:6(8), за да се класира за четвъртфиналите в Каляри.

Първият сет бе експресно спечелен от Музети, който бързо съумя да изгради комфортен аванс от 4:0 в своя полза. До края младокът не изпусна контрола върху частта и поведе уверено в общия резултат. Във втората част резултатът бе идентичен като този от първия сет, само че той бе на сметката на водача в схемата Евънс. Британецът подобри нивото си на представяне и поведе с брейк, а след това измъкна труден сервис гейм, за да затвърди аванса си. Впоследствие Евънс направи нов брейк и преднината му достигна до 4:0. Музети все пак намали пасива си, но добрата игра на съперника му не му остави шансове и така резултатът бе изравнен.<

>

В решаващата част двамата показа много добър тенис. В началните геймове Музети имаше шанс за пробив, докато в самия край на сета Евънс се добра до два шанса да открадне сервиса на съперника си и впоследствие да сервира за мача, но британецът не успя да ги оползотвори. В крайна сметка победителят щеше да бъде решен след изиграването на тайбрек. 

Той стартира по чудесен начин за Евънс, който в последният си сервис гейм спаси мачбол. Евънс записа на сметката си два минипробива и поведе с 4:0. Британецът си осигури три мачбола след това, но не съумя да реализира нито един от тях. Последва мачбол за Музети, който бе отразен от съперника му, преди световния номер 32 да пропилее и четвъртата си възможност да затвори срещата в своя полза. Последните три точки бяха много оспорвани, но италианският талант демонстрира борбения си характер и успя да обърне тайбрека, завършвайки с перфектно изпълнена къса топка. <

>

В друг мач от програмата интригата липсваше, след като Яник Ханфман се наложи над Марко Чекинато с резултат 7:5 6:1 и продължава в заключителните фази на турнира. 

Германецът спечели равностоен първи сет, в който и двамата получиха по един шанс за пробив, преди Ханфман да се добере до такъв в последния възможен момент и да реши частта в своя полза. Във втората част световния номер 105 не срещна почтни никаква съпротива от страна на италианеца и му даде само гейм, преди да сложи точка на спора помежду им.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети отстрани топ поставения Евънс; Ханфман записа чист успех срещу Чекинато Владислав Риждов
Теми:  
атп каляри

Коментари





Следвайте ни в Facebook