Музети постигна дебютен успех в Париж след здрава битка; Буста не се затрудни срещу Пер

от в 01:39 на 02.11.2021
Владислав Риждов

Лоренцо Музети се поздрави с дебютен успех в основната схема на Мастърс надпреварата в Париж. Италианецът, който намери място в схемата като "щастлив губещ" от квалификациите, постигна труден обрат срещу Ласло Джере, за да намери място във втория кръг на надпреварата - 4:6 7:6(5) 6:4.

През по-голямата част от откриващият сет двамата бяха равностойни на корта. Джере обаче се оказа по-настоятелен и успя да поведе в общия резултат и да се доближи максимално до трета поредна победа над италианския тийнейджър. Сърбинът реализира пробив в средата на сета и не даде никакви възможности на Музети до края, взимайки на сметката си частта. Вторият сет започна с размяна на брейкове, а в остатъка от него двамата съперници бяха непоколебими от линията за сервис, за да се стигне до закономерното изиграване на тайбрек. В него 19-годишният Музети бързо установи контрол на корта и въпреки че допусна изравняване от 4:1, той все пак възстанови паритета в общия резултат.

Решаващата част стартира отново с размяна на брейкове между Джере и Музети. Двамата се пробиха общо три пъти, като в два от тези случаи пробивът бе на сметката на световният номер 67. Музети се оказа по-стабилният при затвърждаването на водачеството си и дръпна в резултата с 4:2. Шампионът на Аустрелиън Оупън при юношите запази нужната концентрация и до края спечели уверено своите подавания, слагайки точка на спора след 2 часа и 35 минути здрава битка.

В последния мач от програмата Пабло Кареньо Буста преодоля домакинския любимец Беноа Пер, надигравайик французина в последователни части - 6:3 6:4, като по този начин запази надеждите си за класиране за ATP финалите в Торино.

Испанецът показа високо ниво по време на целия сблъсък и бе по-солиден във важните моменти, за да открие кампанията си в зала "Берси" с победа. Световният номер 17 измъкна оспорван първи сет на сметката си след късен пробив на сервиса на своя съперник. Във втората част Пер показа добра игра и рядко даваше лесни точки на своя противник, но така и не успяваше да притисне испанеца. От другата страна Буста бе по-дейният на корта и отново след брейк в самия край на срещата, отстрани любимеца на френската публика, записвайки пети успех в директните двубои срещу световния №47.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети постигна дебютен успех в Париж след здрава битка; Буста не се затрудни срещу Пер Владислав Риждов
Теми:  
беноа пер | ласло джере | лоренцо музети | мастърс 1000 | мастърс в париж | Обзори | пабло кареньо буста | париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook