Музети преди 1/2-финалите: Знам, че мога да победя Джокович, ако направя правилните неща

от в 08:16 на 12.07.2024
Калоян Соколов

Лоренцо Музети се класира за своя първи полуфинал в Големия шлем, след като надви Тейлър Фриц в 5-сетова битка на 1/4-финалите на Уимбълдън. Сега 22-годишният играч ще се изправи срещу Новак Джокович, когато е затруднявал почти във всеки един мач помежду им, но в крайна сметка сърбинът има предимство от 5:1 в преките им срещи. Все пак изглежда, че световният номер 25 е уверен в собствените си сили и вярва, че е възможно да надвие 7-кратния шампион в турнира.

"Все още не мога да осъзная какво направих. Емоциите са много силни. Досега най-добрите ми резултати бяха на Ролан Гарос, където допуснах някои тежки загуби точно на този етап и отново в пет сета, губейки два пъти от Ноле и веднъж от Циципас. Този път обаче бях запазил най-доброто за накрая. Тази победа е резултат от въпросните поражения, които ме накараха да работя по-здраво и да направя следващата крачка в развитието си по отношение на зрелостта ми.

"Последният ни сблъсък с Джокович беше страхотен. Имах много големи шансове, но не се възползвах от тях по най-добрия начин. Анализирал съм важните моменти от мача много задълбочено и съм наясно какво трябва да направя по-добре. През последните седмици се чувствам далеч по-постояннен на корта и това определено ще ми помогне в един подобен дълъг формат. Побеждавал съм го само веднъж в Монте Карло, само че винаги тези двубои с Ноле са ми били полезни, защото съм напускал корта с нов урок за учене. Напрежението срещу него е по-голямо, знаейки че е един от най-великите в историята. Определено той познава корта и настилката по-добре от мен, но съм доказал, че знам как да го затрудня на корта и знам, че мога да го победя, ако играя по определен начин и направя правилните неща" - сподели младият талант на последната си пресконференция.

Източник: Punto de Break

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Музети преди 1/2-финалите: Знам, че мога да победя Джокович, ако направя правилните неща Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | лоренцо музети | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook