Музети се бори до последно, но отстъпи на Джере; Басилашвили се справи с Щруф

от в 22:49 на 09.04.2021
Диана Андреева

Представителят на домакините Лоренцо Музети не успя да издържи на интензивната игра, която Ласло Джере демонстрира през днешния ден на кортовете в Сардиния и допусна поражение - 4:6 6:4 2:6. 19-годишният тенисист остана на крачка от 1/2-финалната фаза в надпреварата, където Джере ще срещне Николоз Басилашвили.

След оспорвания трисетов двубой с Дан Еванс вчера, днес Музети далеч не бе достатъчно възстановен физически, а това изигра ключова роля в изхода на срещата с Джере. Немалко грешки на бекхенд и едва 27% ефективност в точките за пробив бяха причината след близо два часа и половина, прекарани на корта, Лоренцо да предаде мача.

Независимо от днешното си поражение, Музети за пореден път демонстрира огормния си потенциал, а представянето му през тази седмица ще го издигне със седем позиции от понеделник в световната ранглиста. Той ще бъде на 83-то място, като той ще запази позицията си на най-младия тенисист в топ 100, освен ако Карлос Алкарас не достигне до трофея на Andalucia Open. 

За да си осигури среща с Джере, Николоз Басилашвили се справи със съпротивата на Ян-Ленард Щруф. Малко над два часа и половина бяха нужни на грузинския тенисист да си осигури победата - 7:5 4:6 6:3. Макар и да бе далеч от най-добрата си форма, шампионът на турнира в Доха по-рано през миналия месец демонстрира по-стабилна игра, което в комбинация с немалко грешки от страна на Щруф, класираха Басилашвили сред последните четирима в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети се бори до последно, но отстъпи на Джере; Басилашвили се справи с Щруф Диана Андреева
Теми:  
ласло джере | лоренцо музети | музети | николоз басилашвили | Сардиния оупън | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook