Музети се класира за дебютен полуфинал в ATP Тура, а там го очаква Джере

от в 13:45 на 16.10.2020
Калоян Соколов

Лоренцо Музети продължава да подобрява рекордните си постижения досега през кариерата, като се класира за първи полуфинал на ниво ATP. Това стана на надпреварата в Сардиния, където местният представител не остави никакви шансове на Яник Ханфман и го преодоля с 6:2 6:4.

Младокът започна вихрено срещата, печелейки откриващите четири гейма, а макар немецът да стабилизира представянето си, то за обрат беше твърде късно и Музети спечели с лекота откриващата част. Подемът в играта на Ханфман се пренесе и във втория сет, а за тийнейджърът вече изобщо не бе така лесно да доминира и събитията се развиха напълно реципрочно, тъй като световният номер 101 взе аванс от 4:0, само че италианецът реализира впечатляваща серия и не даде нито гейм повече на своя опонент до края на двубоя.

Съперник на Музети в следващата фаза ще бъде Ласло Джере, който наделя над Иржи Весели с 6:4 6:4. Сърбинът не остави нито една брейк точка пред противника си, докато самият той се възползва и от двете си такива, за да се поздрави с второ класира на полуфинал през сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети се класира за дебютен полуфинал в ATP Тура, а там го очаква Джере Калоян Соколов
Теми:  
музети | сардиния

Коментари





Следвайте ни в Facebook