Mузети след отпадането: Няма по-добър и труден за побеждаване от Алкарас; готов е за титлата

от в 16:52 на 05.06.2023
Калоян Соколов

Двубоят между Лоренцо Музети и Карлос Алкарас предвещаваше да се превърне в едно от украшенията на тазгодишния Ролан Гарос, само че испанецът не остави никакви шансове на своя съперник и му отпусна само седем гейма за целия двубой, с което си отмъсти за поражението нанесено му от Музети на миналогодишния финал в Хамбург. Впоследствие италианецът не пропусна да изкаже суперлативи по адрес на водача в световната ранглиста и го определи като основния фаворит за спечелването на трофея в Париж:

"Той сервираше много добре, а освен това всички знаем, че е един от тенисистите с най-добро придвижване на корта. Форхендът му беше изключително агресивен и точен, а неговите къси топки работеха почти напълно безотказно. Мисля, че днес Карлос показа как е готов да спечели турнира и за мен той е най-добрият играч в света.

Алкарас вече има титла от Шлема, което прибавя огромен опит и увереност в действията му, така че говорим за един напълно завършен играч. Самият аз не играх най-добрия си тенис, но нямам желание да се оправдавам. Карлос напълно заслужаваше да ме победи и съм щастлив за него, както и за нивото на игра, което показа в двубоя ни. В момента няма по-труден съперник за побеждаване от него и заслужено именно той е номер едно в света" - коментира световният номер 17.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Mузети след отпадането: Няма по-добър и труден за побеждаване от Алкарас; готов е за титлата Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | лоренцо музети | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook