Музети впечатли и с победа над Нишикори; Кьопфер подчини Монфис

от в 00:09 на 18.09.2020
Марк Хаджижеков
Младата надежда на италианския тенис - 18-годишния Лоренцо Музети, затвърди отличните впечатления след гръмката победа над Стан Вавринка от първия кръг в надпреварата в Рим, като днес представителят на домакините се наложи над друг опитен съперник в лицето на Кей Нишикори след 6:3 6:4.

https://twitter.com/TennisTV/status/1306688204238659592?s=20

Музети бе запазил вариативния си тактически план, който бе оползотворен на максимална степен в двубоя срещу Вавринка, и за днес, като Нишикори често биваше хващан в крачка от прецизните къси топки на своя съперник, както и темповите удари на италианеца от дъното на корта.

Така младокът си изработи преднина от пробив и 4:1 в първия сет, като това се оказа и напълно достатъчно, за да поведе с отделните части.

https://twitter.com/TennisTV/status/1306683943903690752?s=20

Във втория сет тенисистите се движеха гейм за гейм, като разковничето дойде при 4:4, когато Музети реализира още един ключов пробив след нова серия впечатляващи изпълнения.

Впоследствие младокът демонстрира железни нерви при затварянето на двубоя, а след поредния уверено спечелен сервис гейм Музети се превърна в осминафиналист в Рим.



В битка за място сред последните осем на надпреварата Лоренцо ще премери сили с Доминик Кьопфер, който изненадващо постигна двусетова победа над Гаел Монфис, който днес изигра първия си мач от края на февруари месец насам. Германецът се наложи след убедителното 6:2 6:4.



Французинът видимо все още не се чувстваше особено комфортно на корта, което бе изцяло в интерес на Кьопфер, който набързо отбеляза двоен пробив на сметката си.

Не след дълго първият сет вече бе пратен в историята, а обнадеждаващото начало на срещата даде още повече свобода на левичаря, който започна да изпълнява ударите си с все по-голяма лекота.

Кондицията на Монфис, от друга страна, не се подобряваше и след още един пробив на сметката си Кьопфер вече държеше съдбата на мача в своите ръце.

Последва моментен импулс в представянето на „ЛаМонф”, който реализира рибрейк, но радостта му не се оказа дълготрайна, тъй като Кьопфер изигра поредния безупречен гейм при посрещане, за да възобнови внушителната си преднина.

Този път връщане за Гаел нямаше, а след нулев сервис гейм германският тенисист се класира за първия си осминафинал на турнир от сериите „Мастърс 1000”.

https://twitter.com/TennisTV/status/1306699904488820738?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети впечатли и с победа над Нишикори; Кьопфер подчини Монфис Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook