Мъжките 1/2-финали на Уимбълдън: Зрелищата Джокович - Музети и Алкарас - Медведев (програма)

от в 19:51 на 11.07.2024
Калоян Соколов

Петъчният ден ще ни предложи двата мъжки 1/2-финала на Уимбълдън. Първи на централния корт ще излязат Карлос Алкарас и Даниил Медведев, които се срещнаха на същата фаза на турнира през миналия сезон, когато Карлитос надви руснака в последователни сетове. Медведев обаче взе реванш при последната им среща в Големия шлем, надигравайки Алкарас с 3:1 сета на 1/4-финалите на US Open.

Сега наглед фаворит се очертава да бъде защитаващия шампион, който има преднина от 4:2 в преките си сблъсъци с московчанина, а освен това определено притежава повече оръжия за игра на трева, имайки предвид разнообразния му стил на игра и многобройни излизания към мрежата. Световният номер 5 все пак не може да бъде подценяван, след като в миналия кръг надви топ поставения Яник Синер и определено ни очаква страхотно зрелище.

Вторият полуфинал ще противопостави Лоренцо Музети на Новак Джокович. Младият италианец е голямата изненада на надпреварата и несъмнено ще е в ролята на сериозен аутсайдер срещу 7-кратния шампион, но 22-годишният играч вече е показвал, че знае как да побежава сърбина, а на тазгодишния Ролан Гарос отстъпи пред Джокович след епична 5-сетова битка, която завърши някъде в около 2 часа сутринта местно време.

24-кратния "мейджър" носител разполага с аванс от 5:1 в директните си битки на корта срещу Музети и със сигурност ще бъде по-свеж, след като финалистът от Куинс вече изигра два 5-сетови мача, докато Джокович премина към 1/2-финалите без игра (Алекс Де Минор се отказа в 1/4-финалите) и няма как да не дадем предимство на опита, вземайки под внимание, че италианецът никога досега не е играл на централния корт на Уимбълдън и освен това за пръв път ще бъде поставен в позицията да участва в "мейджър" полуфинал.

Програмата за петък на Уимбълдън (започват не преди 15:30 часа)

1. Данииил Медведев - Карлос Алкарас

2. Новак Джокович - Лоренцо Музети

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мъжките 1/2-финали на Уимбълдън: Зрелищата Джокович - Музети и Алкарас - Медведев (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | карлос алкарас | лоренцо музети | новак джокович | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook