"Мъжът осигурява и защитава, а жената ражда": Циципас отнесе хейт заради сексистко видео

от в 11:32 на 22.06.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас беше нападнат и обвинен в сексизъм от множество фенове и журналисти в социалните медии, след като сподели видео, което явно съвпада с неговите разбирания за отношенията между мъжа и жената в едно семейство. "Това е отвратително от Циципас", написа тенис блогърът Olly, който е следван от близо 50 хиляди души в платформата "X".

Известният американският тенис журналист Бен Ротенберг също взе отношение по темата. Господи, ATP отдавна са закъсняли да направят културната си равносметка за отношението спрямо жените, имайки предвид всички обвинения срещи играчите в насилие и поведението на Ник Кирьос, който е отявлен фен на Андрю Тейт (американски бивш световен шампион по кикбокс и бизнесмен, който е заклеймен като женомразец номер едно на планетата).

"Мъжете и жените не са едни и същи, като това е благословия. Мъжете осигуряват и защитават, а жените раждат (размножават се). Мъжете са главата на семейството, а жените сърцето. Той осигурява подслона, а жената му придава пулс. Той осигурява покупките от пазара, а жената готви ястието. Мъжът осигурява къщата, а жената я превръща в дом. Той се грижи за външния свят на жената, а тя се грижи за неговия вътрешен свят. Той дава любов, а тя дава живот. Мъжките и женски роли се допълват, а не се състезават. Както Господ е създал двама от едно, така двамата стават едно в брака - гласеше текста на споделеното видео от Циципас в социалните мрежи.

"Как изобщо Паула Бадоса е дръзнала да играе на турнира в Бад Хомбург, след като трябва да бъде бременна в своя дом и да готви за Стефанос" - пошегува се един от феновете в социалните мрежи.

Ето и самото видео, което предизвика смесени отзиви и немалко хора защитиха бившия номер три, който според тях просто се е опитал да защити ценностите на традиционното семейство, които се изменят все повече в модерния свят:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Мъжът осигурява и защитава, а жената ражда": Циципас отнесе хейт заради сексистко видео Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | паула бадоса | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook