На 17, а вече с олимпийски медал: Мира Андреева ще спори за златото на двойки в Париж!

от в 10:29 на 03.08.2024
Калоян Соколов

17-годишната Мира Андреева със сигурност ще спечели минимум сребърен медал на Олимпиадата в Париж. През миналата седмица детето чудо на световния тенис спечели своята дебютна WTA титла, триумфирайки в румънския град Яш, но изглежда тийнейджърката нямаше сили само два дни по-късно да се представи на небходимото ниво във френската столица и беше надиграна на старта от Магда Линет.

Андреева обаче също така беше заявила участие на двойки със своята добра приятелка Даяна Шнайдер, която също спада към списъка с най-талантливи млади тенисистки, имайки предвид нейните скорошни спечелени трофеи в Бад Хомбург и Будапеща. Двете талантливи рускини се сработиха отлично и в 1/4-финалите отстраниха шампионките от миналите Игри, а именно чехкините Барбора Крейчикова и Катерина Синякова, които играят заедно от години и са печелили всеки един от "мейджър" турнирите като тандем.

Това изглежда даде сериозно самочувствие на Андреева и Шнайдер, имайки предвид вчерашния им разгром с 6:2 6:1 над испанките Кристина Букша и Сара Сорибес Тормо. Шампионките от Мадрид бяха тотално безпомощни и ще спорят за бронза с чехкините Каролина Плишкова и Линда Носкова, а младите звезди на женския тенис ще премеря сили с опитните Сара Ерани и Жасмин Паолини, които през тази година са един от най-силните тандеми и неслучайно играха финал на Ролан Гарос и триумфираха в Рим.

Любопитното е, че общата възраст на Андреева и Шнайдер е 37 години, на колкото точно е Новак Джокович, който вчера се превърна в най-възрастния играч достигал до олимпийския тенис финал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На 17, а вече с олимпийски медал: Мира Андреева ще спори за златото на двойки в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
wta | мира андреева | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook