На 3 точки от 1/2-финала: Най-трудният съперник на Григор в Маями спря похода на Фонсека

от в 17:59 на 19.04.2024
Елеонора Александрова

С всяка изминала седмица Жоао Фосека впечатлява все повече почитателите на тениса. На едва 17-годишна възраст, бразилецът вече може да се похвали с един ATP четвъртфинал, като той съумя да се класира за този етап, в Букурещ. Младият талант може да се похвали с победи над имена от ранга на Артур Фис и Лоренцо Сонего. Днес обаче тенисистът, който бе на една точка от победата над Григор Димитров в Маями, Алехандро Табило бе твърде висока летва за опонента си и отново показа защо в момента се намира в най-добрата си форма.

Срещата започна по мечтан начин за младия бразилец, който превъзхождаше по-възрастния си опонент във всеки един аспект. Играта му на мрежата и отлични волета изненадваха чилиеца и за отрицателно време тийнеджърът поведе с убедителното 5:1. Преднината изглеждаше твърде комфортна и примамлива за него и впоследствие Фонсека започна да допуска неочаквани грешки. Това позволи на Табило да навакса изоставането си. Точно, когато чилиецът бе на един гейм от изравняването, шампионът на US Оупън при юношите съумя да запази преднината си и да затвори сета с 6:4.

Във втория сет Табило изглеждаше напълно готов да се конкурира с младия си опонент. Със силна игра в подаванията си, двамата рядко допускаха възможности за пробив, а повече геймове завършваха експресно. Това доведе до тайбрек. В дългия гейм Фонсека изглеждаше напълно готов да приключи мача в два сета, повеждайки първо със 3:1, а после и с 4:3. Световният номер 41 обаче бе на друго мнение и след седмата точка успя да обърне нещата в своя полза и следователно да спечели тайбрека със 7:5.

Играта на Фонсека започваше да става все по-рискова, което се отрази негативно на тениса му в хода на последния сет. Рутината на Табило помогна на чилиеца да доминира над опонента си и така успя да си осигури убедителна преднина от 5:2. Историята от първия сет се повтори, но ролите се размениха, тъй като младежкият ентусиазмът на Фонсека влезе в употреба в следващите минути, ала отново, когато бе на един гейм от изравняването на резултата, Табило показа надмощието си и така се класира за втория си ATP полуфинал за годината!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На 3 точки от 1/2-финала: Най-трудният съперник на Григор в Маями спря похода на Фонсека Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алехандро табило | букурещ | жоао фонсека | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook