На 32 години: Бивш Мастърс финалист и подгласник на турнира в Куинс прекрати кариерата си

от в 17:44 на 20.08.2024
Елеонора Александрова

На 32-годишна възраст един от най-успешните сръбски тенисисти през последното десетилетие, Филип Краинович, сложи край на кариерата си. Това обяви самият той в социалните мрежи, след като отпадна още в първия кръг на пресявките на US Оупън. 

Тенисистът от Сомбор никога не е печелил титла на ниво ATP в кариерата си, но може да се похвали с 5 финала, включително и един от сериите Мастърс - този в Париж през 2017-та година, когато отстъпи на Джак Сок в 3 сета. Другият най-запонящ се момент в кариерата на сърбина е достигането му спора за трофея в Куинс преди 2 години.

Освен това Краинович може да се похвали и с победи над тенисисти като Новак Джокович, Даниил Медведев, Стан Вавринка, Доминик Тийм и Каспър Рууд, а рекордното му класиране е 26-тото място.

Вследствие на спада във формата му в началото на 2023-та година и здравословните му проблеми, възникнали след миналогодишното издание на Ролан Гарос, поради която пропусна цялата втора половина на сезона, бившият представител на топ 30 претърпя сериозен срив в световната ранглиста, напускайки топ 700.

Балканецът направи своето завръщане в Тура в началото на тази година, но то се оказа неуспешно, тъй като записа едва 8 победи в 18-те си мача на ниво Чаланджър през 2024-та, а двусетовата му загуба срещу световния номер 201, Юри Родионов,по време квалификациите в Ню Йорк, накараха Краинович да вземе решението да приключи с професионалния тенис.

Самият той бе много емоционален в поста си, в който обявява тази новина, описвайки 16-годишната си кариера, като "бурно, интересно и дори нелогично преживяване".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На 32 години: Бивш Мастърс финалист и подгласник на турнира в Куинс прекрати кариерата си Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook