На два гейма от загубата: Руне прекрати съпротивата си срещу най-младия играч в топ 50

от в 17:06 на 19.07.2024
Калоян Соколов

Артур Фис определено обича турнира в Хамбург, след като през миналата година надигра топ поставения Каспър Рууд, за да се класира за своя дебютен ATP 500 финал в кариерата си. Събитията се повтарят до голяма степен и през 2024-та, тъй като днес младата френска звезда надви втория поставен Холгер Руне и отново е 1/2-финалист в германския град 6:4 4:1 и отказване на датчанина.

20-годишният талант продължава да впечатлява през последните седмици, след като на Уимбълдън за пръв път достигна до четвъртия кръг на "мейджър" надпревара и заслужено към момента заема своята рекордна 28-а позиция в световната ранглиста, а утре той ще има шанс да се бори за място в третия си финал на ниво ATP, изправяйки се срещу Себастиан Баез, който вече може да се похвали с 2 титли на червена настилка от началото на годината.

Още в самото начало се видя, че Руне по никакъв начин не е фаворит в мача и моментната форма е изцяло на страната на Фис. Най-младият член на топ 50 впечатляваще със своя атлетизъм и смел подход, като непрекъснато поставяше скандинавеца в сложни позиции и заслужено проби още в третия гейм. Оттам насетне петият поставен беше непоколебим на собствен сервис, печелейки редица бързи точки с помощта на началния си удар, а бившият номер 4 така и не стигна до шанс за рибрейк в хода на откриващия сет.

Мастърс шампионът започна успешно втората част, печелейки дебютното си подаване, само че това се оказа неговата последна положителна проява в двубоя. Това до голяма степен се дължеше на влошенето движение по корта на по-високоранкирания тенисист, чиито проблеми в коляното бяха отлично експлоатирани от Фис и в този момент Руне взе решението да прекракти своята съпротива в срещата, изоставайки със сет и 1:4 гейма във втората част.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На два гейма от загубата: Руне прекрати съпротивата си срещу най-младия играч в топ 50 Калоян Соколов
Теми:  
atp | артур фис | Обзори | хамбург | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook