На един дъх: Алкарас не пожали един от най-опасните непоставени и е в 3-ти кръг на Уимбълдън

от в 18:23 на 03.07.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас имаше нелеката задача да се изправи срещу един от непоствените тенисисти с най-добър тревен сезон, а именно Александър Вукич, който достигна до 1/4-финалите в Хертогенбош и 1/2-финалите в Ийстбърн. Защитаващият шампион срещна неочаквани трудности на старта срещу квалификанта Марк Лаял, а днес също не започна никак добре и австралиецът сервираше за спечелването на откриващия сет, но сякаш Алкарас се нуждаеше точно от подобно предизвикателство и оттам насетне защитаващият шампион летеше по корта, за да се наложи с крайното 7:6(3) 6:2 6:2 и така да се класира за третия кръг на Уимбълдън, където ни очаква да наблюдаваме страхотно шоу между него и Франсис Тиафо, когото победи в онзи епичен полуфинал на US Open през 2022-ра и впоследствие завоюва дебютния си трофей от Шлема.

Началото беше абсолютно равностойно, като двамата играчи вървяха гейм за гейм до 2:2. Тогава Карлитос показа своята магия, достигайки до наглед невъзможно стоп воле на непоставения състезател и реализира първия пробив в мача, а скоро резултатът показваше 5:2 в полза на третия поставен и наглед всичко беше решено в откриващия сет.

Вукич обаче нямаше какво да губи и заигра максимално освободено, а испанецът определено се изненада от високото ниво на своя съперник, който влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма и сервираше за успеха в частта при 6:5. Точно тогава защитаващият шампион показа най-доброто от себе си и осъществи моментален рибрейк, а в тайбрека беше абсолютно безпощаден и в крайна сметка извоюва триумфа в този изпълнен с обрати първи сет.

Изглежда това напълно пречупи съпротивата на световния номер 69, който оттам насетне беше единствено зрител на шоуто на Карлос Алкарас. 3-кратният "мейджър" носител се забавляваше на корта и постигаше уинъри от всяка една точка на корта, което му позволи да загуби общо едва 4 гейма в оставащите две части, а статистиката показваше, че бившият водач в световната ранглиста е осъществил 41 завършващи удари срещу само 15 неточности.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На един дъх: Алкарас не пожали един от най-опасните непоставени и е в 3-ти кръг на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook