На един дъх: Циципас изигра перфектния мач срещу изненадата от Рим и е 1/8-финалист на РГ

от в 21:01 на 31.05.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас изигра най-силния си мач от началото на Ролан Гарос и не остави никакви шансове на сензацията от Мастърса в Рим - Жижен Жанг, който достигна до 1/4-финалите в италианската столица, но няма да има шанс да стори същото във Франция, след като световният номер 9 не му даде нито една точка за пробив и надделя с убедителното 6:3 6:3 6:1 за час и 34 минути игра. Добрите новини за гърка не свършват дотук, защото в четвърти кръг го очаква среща с непоставения Матео Арналди, който изненадващо отстрани Андрей Рубльов и наглед Циципас се намира в отлична позиция да достигне поне до 1/4-финалната фаза в Париж.

Стартът беше абсолютно перфектен за гърка, който спечели 12 от първите 15 разигравания, за да поведе с 3:0 гейма, а оттам насетне може да не затрудни особено китаеца от ретур, но загуби само още едно разиграване на собствен сервис и грабна сета след само 26 минути игра.

Вторият сет беше същинска наказателна акция от страна на Циципас, чийто тенис се доближаваше до съвършенството. Шампионът от Монте Карло проби още на старта, а през цялата част загуби само две точки на собствен сервис, реализирайки 14 уинъра срешу едва 3 непредизвикани грешки и абсолютно закономерно се доближи само на още една спечелена част от крайната победа.

Китаецът наглед даде оптимистични сигнали в началото на третия сет, печелейки дебютното си подаване на нула, но оттам насетне гъркът изнесе истинско тенис показно на своя съперник, за когото беше невъзможно да издържи на непрестанните атаки от страна на балканеца. Бившият финалист видимо се забавляваше на корта, показвайки първокласни рефлекси в близост до мрежата и в крайна сметка сложи точка на спора със серия от 5 последователни завоювани гейма, за да се класира на 1/8-финалите на Ролан Гарос за 6-та последователна година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На един дъх: Циципас изигра перфектния мач срещу изненадата от Рим и е 1/8-финалист на РГ Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook