На една крачка от Уимбълдън: Топалова сътвори нов повдиг и докосва основната схема

от в 20:04 на 26.06.2024
Елеонора Александрова

Гергана Топалова се класира за финалния кръг на квалификационната фаза на Уимбълдън. Втората ни ракета при дамите се доближава все по-уверено до това да стане втората българка в основната схема, заедно с Виктория Томова. Днес тя записа безапелационна победа срещу Анастасия Захарова с 6:0 6:2 за 63 минути игрово време, а в последния мач от пресявките тя ще срещне Тена Лукас или Пана Удварди.

Още в първите минути на двубоя Топалова показа агресивен, разнообразен и ефективен тенис, което накара рускинята да допуска множество неточности. Това позволи на сънародничката ни да поеме инициативата бързо. Макар и след пробива в полза на българката, който бе реализиран при 1:0, Захарова да бе стабилизирала играта си, поради което в третия гейм разполагаше с брейкпойнт, Гери запази темпото си на игра и показа здрави нерви в този критичен момент, а след това бе безкомпромисна срещу по-високо ранкираната си опонентка и "върза геврек" за едва 22 минути игра.

Макар и във втората част Топалова да бе доста по-пасивна в разиграванията то добрата дефанзивна игра на българката ѝ позволи да бъде конкурентна на световната номер 159, която от своя страна започваше да играе по-ефективно и уверено. Въпреки това, още във втория гейм Гери имаше брейкпойнт пред себе си, ала серията ѝ от спечелени геймове в срещата бе прекъсната точно тогава. Следваха минути на равностоен тенис, ала при 2:2 сънародничката ни напомни на себе си от първия сет и без да загуби гейм повече, крачи смело към първото си класиране в основната схемата от най-престижния тенис турнир!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На една крачка от Уимбълдън: Топалова сътвори нов повдиг и докосва основната схема Елеонора Александрова
Теми:  
бг тенис | гергана топалова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook