На гейм от поражението: Томова остана далеч от това да вземе реванш срещу Гарсия и се отказа в Маями

от в 01:24 на 24.03.2024
Елеонора Александрова

След убедителната си победа над една от тенисистките, срещу която никога не е побеждавала досега, Виктория Томова не можа да пренесе играта си от миналия двубой и в днешния такъв. Препъникамъкът за родната ни представителка отново се оказа Каролин Гарсия, като този път резултатът от срещата им бе доста по-убедителен в полза на настоящата номер 27, но тя не приключи по желания и за двете начин. В четиринадесетия гейм най-добрата ни тенисистка бе принудена да се оттегли от мача при резултат 6:1, 5:2. В следващия кръг Гарсия ще срещне победителката между Наоми Осака и Елина Свитолина.

Началото на мача, който започна повече от 24 часа по-рано, но не преместен за днес в 00:15 часа българско време, започна ударно за бившата номер 4, която с ранен пробив изцяло пое инициативата на двубоя. При 3:0 обаче двубоят бе прекъснат и това до голяма степен повлия върху ритъма на родната ни представителка, тъй като след обновяването на мача французойката се възползва от опита си при такива ситуации и отпускайки само един гейм спечели първия сет.

Втората част започна значително по-обнадеждаващо за българката. Сервис играта й се стабилизира значително, което даде предпоставка за по-оспорвано и интригуващо развитие на двубоя. В петия гейм обаче французойката игра рутинирано, което й позволи да поведе с пробив. Въпреки смелата игра на първата ни ракета при жените, Гарсия увеличи преднината си още повече и доминирайки следващите 3 гейма. При 5:1 Вики изпита дискомфорт, което я принуди да се откаже от мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На гейм от поражението: Томова остана далеч от това да вземе реванш срещу Гарсия и се отказа в Маями Елеонора Александрова
Теми:  
виктория томова | каролин гарсия | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook