На Кенин отново ѝ се наложи да играе три сета, но се класира за полуфиналите в Лион

от в 21:17 на 06.03.2020
Димитър Беловски

София Кенин изигра втори пореден трисетов двубой в Лион. Във втори кръг американката надделя трудно над квалификантката Жаклин Кристиан с 6:7(5), 7:5, 6:4, като дори спаси мачбол във втория сет.

Днес в мач от четвъртфиналите Кенин успя да пречупи французойката Осеан Доден с 6:1, 6:7(5), 6:2 и се класира за полуфиналите на надпреварата, където ще срещне Каролин Гарсия или Алисън ван Уйтванк 

Световната №5 започна перфектно мача и поведе с 4:0 с два пробива. След това Кенин направи и още един за 6:1.

Американката реализира третата си точка за пробив в четвъртия гейм на втората част и поведе с 3:1. Доден обаче върна пробива при 5:4 и се стигна до тайбрек, в който Кенин поведе с 5:1 точки и беше само на две от това да приключи срещата в два сета. Световната №130 обаче се мобилизира и спечели 6 поредни точки, като по този начин вкара мача в трети, решителен, сет.

В третият сет отново Кенин проби първа за 1:0, но последва светкавичен рибрейк. Американката проби отново за 2:1, а малко по-късно и за 4:1, което ѝ беше повече от достатъчно, за да затвори мача за 6:2, реализирайки втория си мачбол и спасявайки точка за пробив в осмия гейм на сета.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На Кенин отново ѝ се наложи да играе три сета, но се класира за полуфиналите в Лион Димитър Беловски
Теми:  
осеан доден | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook