На косъм от поражението: Бадоса изоставаше в решителния сет, но не допусна изненада

от в 18:06 на 26.05.2022
Мартин Петков

Паула Бадоса мина през сериозни трудности в хода на клей сезона, но това не ѝ попрече да запише убедителен успех на старта на Ролан Гарос срещу Фиона Феро за едва 54 минути на корта. Победата отведе испанката, която има да защитава четвъртфинала си от миналогодишното издание, до среща през днешния ден с намиращата се в много добра форма Кая Юван.

Сблъсъкът ни предостави най-доброто от играта на двете тенисистки, като всяка от тях имаше своите върхови моменти, ала в крайна сметка ключово влияние оказаха точките в решителните мигове, които попаднаха в актива на Бадоса, за да може третата поставена да триумфира след 7:5 3:6 6:2. В двубой за място във втората седмица на турнира за световната номер 4 предстои да се изправи срещу Вероника Кудерметова.

Испанката имаше летящ старт на двубоя с пробив още в откриващия гейм, който ѝ позволи да се отпусне от първоначалното напрежение. С всяко изминала подаване играта на Паула се развиваше, като третата поставена узакони преимуществото си с нов пробив, който ѝ донесе възможност да сервира за частта при 5:2. Словенката от своя страна не се предаде и вече изостанала значително назад в резултата заигра далеч по-успешно на ретур от показаното до момента, като затрудни до толкова именитата си съперничка, че се стигна до равенство в десетия гейм. Бадоса все пак запази нужното самообладание и демонстрира присъщия ѝ характер, за да си спечели нов пробив, който впоследствие се оказа решаващ и тя записа дебютния сет на сметката си.

Втората част премина без интригуващите моменти в първата си половина, но наглед неочакван пробив от световната номер 68, дошъл след няколко добри офанзиви в шестия гейм, преобърна развоя на събитията и тя поведе в резултата. Юван получила нужното вдъхновение в играта си, трудно можеше да бъде спряна и в идните минути на собствено подаване аутсайдерката изравни съотношението в отделни части.

Словенката продължи силната си серия и на старта на решителния сет, като след пореден безупречен гейм на посрещане реализира пробив, с който се доближи до победата. Испанката изгубила предимството си, моментално отговори подобаващо с рибрейк, който бе последван от пробив и станахме свидетели на пореден обрат в мача. Бадоса, за разлика от по-рано в срещата, в този случай бе безпощадна, бранейки преднината си, и още при сервис на по-младата си противничката стигна до крайния успех 2 часа и 19 минути след началото на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На косъм от поражението: Бадоса изоставаше в решителния сет, но не допусна изненада Мартин Петков
Теми:  
wta | кая юван | паула бадоса | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook