На косъм от дисквалифициране: Рубльов почти не отнесе главата на кортаджия (видео)

от в 21:00 на 24.05.2022
Калоян Соколов

Андрей Рубльов винаги е бил известен с бурния си нрав, който често му е навличал сериозни проблеми. Гневът на руснака често е саморазрушителен и обикновено води до изключително негативна серия за него. Често дори сме виждали световният номер 7 да използва ракетата си, за да се удря с всичка сила, прилагайки си един вид самонаказание. Самият състезател е добре запознат с проблемния си характер и наскоро заяви, че се старае да бъде по-спокоен на корта, но явно засега опитите на Рубльов са напълно безуспешни в това направление.

Днес 24-годишният тенисист беше на път да напусне преждевременно Ролан Гарос, защото отново позволи емоциите му да вземат връх над разума. Това се случи, след като той загуби първия сет от двубоя си срещу корееца Сон-уу Куон. В този момент руснакът напълно загуби контрол над поведението си и изстреля топка яростно към стола си за почивка, а тя рикошира от него и събори шапката на един от кортаджиите, който се размина на милиметри със сериозен удар в главата. Своеобразният етюд на тенисиста не приключи с този акт, тъй като последва мощно хвърляне на бутилка вода в земята. Съдията пък единствено отправи предупреждения на седмия поставен, чиято висока класа му позволи да постигне обрат и да се класира напред в турнира.

Впоследствие Рубльов беше помолен да коментира въпросната случка, а бившият четвъртфиналист в Париж сподели, че поведението му е било абсолютно неприемливо, имайки предвид как е застрашил друг човек и ще се постарае никога поведе да не действа по такъв начин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На косъм от дисквалифициране: Рубльов почти не отнесе главата на кортаджия (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | любопитно | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook