На косъм от исторически триумф: Милев и Нестеров останаха в подножието на 1/2-финалите в София

от в 16:27 на 09.11.2023
Мартин Петков

Младата българска двойка, съставена от 19-годишния Янаки Милев и 20-годишния Пьотр Нестеров, остана на косъм от това да се поздрави с нова впечатляваща победа на Sofia Open и отпадна в четвъртфиналите. Националите ни за Купа "Дейвис" изиграха нов изключително силен сблъсък срещу една от най-добрите двойки в схемата, в лицето на дуото Гонсало Ескобар/Александър Недовесьов, но в крайна сметка по-опитните състезатели надделяха във важните моменти и нашите момчета отстъпиха в супертайбрек - 6:4 3:6 5:10.

Оптимистичните знаци за младите ни сънародници бяха налице още от самото начало на двубоя, след като те блеснаха изключително добра игра на посрещане, като Пьотр пласира два ретур уинъра, преди филето на мрежата да донесе нужния късмет на българите в точния момент и те се сдобиха с ранен пробив аванс. Придобили сериозна доза импулс в действията си, родните ни представители продължиха да задават темпото на игра и реномираната еквадоро-казахстанска двойка изглеждаше безпомощна срещу стореното от нашенците, като преднината на българите се увеличи до 4:0. 

В следващите минути станахме свидетели на частичен спад в равнището на младежите и съперниците съумяха да съкратят изоставането си в резултата, но при втория си опит да затворят сета, Милев и Нестеров вдигнаха оборотите и бяха безупречни във всяко едно отношение, като Пьотр с ас подпечата направата на първата крачка по пътя към победата.

На старта на втората част шампионите от надпреварата в Бщаад се мобилизираха значително и засвидетелстваха на какво са способни в близост до мрежата, което допринесе за осъществяването им на пробив. Това обаче далеч не сломи духа на младите ни надежди, които продължиха уверено да подхождат във всеки един момент и благодарение на множеството си реализирани печеливши удари разполагаха с общо пет възможности да възстановят паритета, ала съперниците останаха хладнокръвни и изпратиха срещата в решителен супертайбрек.

В него по-опитната двойка стартира със сериозно самочувствие и спечели надлъгването от основната линия, за да се сдобие с минипробив предимство за 3:2, ала мигновено в действие влезе страхотният бекхенд на Нестеров, с което двата тандема се оттеглиха при равенство на първата смяна на полетата. Оттам насетне Ескобар и Недовесьов наложиха волята си в разиграванията, като бяха безгрешни във всеки един аспект и достигна до крайния триумф в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На косъм от исторически триумф: Милев и Нестеров останаха в подножието на 1/2-финалите в София Мартин Петков
Теми:  
пьотр нестеров | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook