На косъм от звездна победа: Андреев изпусна топ 100 играч, който е отстранявал Синер на РГ

от в 00:47 на 13.09.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев беше напът да постигне една от най-големите победи в своята кариера. Шампионът от Чаланджъра в Порто продължава да демонстрира великолепна форма в последните си двубои и днес остана на косъм от това да вземе скалпа на Даниел Алтмайер, за да се класира на четвъртфиналите в Шчечин. Турнирът е от най-високата категория в Чаланджър Тура, а именно "Challenger 125" и на клея в полския град до днес личаха имената на четирима топ 100 състезатели.

Втората ни ракета видеше със сет и имаше няколко възможности да поведе с пробив във втората част срещу Даниел Алтмайер (световен номер 84), който е бивш член на топ 50, има класиране за Мастърс 1/4-финал, както и достигнат осминафинал на Ролан Гарос през миналия сезон, когато надви самия Яник Синер по пътя си към втората седмица на турнира, в която беше спрян от Григор Димитров. Освен това 7-кратният Чаланджър шампион може да се похвали с 4 победи над топ 10 играчи, като последната дойде през тази година в Акапулко над Александър Зверев (другите две са над Матео Беретини и Андрей Рубльов).

Всичко това обаче можеше рязко да загуби значение през днешния ден, защото Андреев изигра пореден отличен мач в последните две седмици, но съвсем малко не му стигна да запише пета победа над представител на световния топ 100 и в крайна сметка фаворитът се наложи с крайното 4:6 6:3 6:4, като той ще срещна италианеца Андреа Пелегрино (световен номер 175( в спор за място в полуфиналите.

Така българинът си осигури сблъсък с италианеца Андреа Пелегрино за място във финалната четворка, а световният номер 175 има постигнат триумф в единствената си среща с нашия сънародник, която се проведе през този май на Чаланджъра във Франкавила - 6:3 4:6 7:5.

Срещата започна по-добре за нашия тенисист, който играеше по-агресивно и притискаше Алтмайер в неговия бекхенд ъгъл. Четвъртият поставен правеше повече грешки от обикновено и Андреев проби в петия гейм, а впоследствие измъкна маратонски гейм, за да поведе с 4:2. Първият сервис на Адриан работеше достатъчно добре, за да не бъде притискан от мощните удари на своя съперник и в крайна сметка българинът запази до последно аванса си, съумявайки да поведе в отделните части.

Непоставеният играч продължи да доминира на корта и имаше шансове за пробив в две от първите три подавания на именития си съперник във втория сет, но Алтмайер удържа на натиска и поддържаше преднината си до 3:2. За съжаление, шампионът от Порто се пропука още при първия брейкбол в срещата за световния номер 84 и той проби за 5:3, след което нямаше проблеми от линията за начален удар и вкара мача в решителен сет.

В него нещата вървяха напълно равностойно до 2:2, когато бившият член на топ 50 нанесе своя удар, за да реализира брейк. Впоследствие Адриан имаше своите шансове да се върне в мача, но по-високоранкираният играч спаси всички точки за пробив пред себе си и прекоси победоносно финалната линия.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На косъм от звездна победа: Андреев изпусна топ 100 играч, който е отстранявал Синер на РГ Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook