На мисия за дебютна титла в Мадрид: Швьонтек изпита леки колебания, но надви финалистката в Остин

от в 22:23 на 25.04.2024
Елеонора Александрова

Световната номер 1 Ига Швьонтек започна успешно кампанията си в Мадрид. Надпреварата в испанския град е един от малкото турнири на любимата й настилка, където полякинята никога не е печелила печелила титлата, но днес тя изигра обещаващ първи мач в испанската столица и записа победа над 52-рата в света Ксию Уанг с резултат 6:1 6:4. В следващия кръг тя ще се изправи срещу Сорана Кърстя, която днес по-рано победи талантливата тийнейджърка Александра Еала. 

Както обикновено Швьонтек наложи силно темпо в първите минути на двубоя, чрез което изцяло неутрализира играта на опонентката й. Макар и китайката да имаше своите обещаващи моменти, то миналогодишната финалистка в Мадрид контролираше събитията на корта и така първият сет отиде в сметката на фаворитката с 6:1.

Швьонтек наложи своята доминация и в началото на втората част. Четирикратната "мейджър" шампионка реализира ранен пробив и по всичко си личеше, че това ще е още един лесен сет за лидерката в WTA ранглистата. След 4:1 обаче играта й претърпя лек срив, което вдъхнови Уанг да спечели три поредни гейма. Въпреки кризисния момент за нея, Швьонтек успя да се мобилизира и да спечели следващите два гейма, като така полякинята спечели втория сет с 6:4 за успешно начало на турнира!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На мисия за дебютна титла в Мадрид: Швьонтек изпита леки колебания, но надви финалистката в Остин Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | ксию уанг | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook