На само 27 години: Хронична контузия изважда доскорошна номер две завинаги от тениса

от в 11:06 на 20.06.2023
Калоян Соколов

Анет Контавейт ще се откаже от тениса след края на Уимбълдън. Бившата номер две страда от хронична контузия в гърба, която няма да й позволи занапред да тренира и да се състезава на пълни обороти и така естонката слиза от тенис сцената на едва 27-годишна възраст. Изненадващата новина беше обявена от самата Контавейт в социалните медии, а ето какво точно гласи поста на 6-кратната WTA шампионка:

"Днес обявявам, че прекратявам кариерата си като професионален атлет. След неколкократни посещения при лекари и консултация с моя медицински екип, то стана ясно, че страдам от дегенеративно заболяване на лумбален диск в гърба. Това не ми позволява да тренирам или да се състезавам на максимални обороти, което прави невъзможно за мен да играя на най-високото ниво в такава конкурентна област.

Тенисът ми даде и ме научи на много, а аз винаги ще бъда благодарна за това. За мен беше важно естонското знаме да се вее на най-големите тенис кортовете и да мога да играя пред моите фенове по целия свят. Готова съм за нови предизвикателства след като приключа с последното си усилие като професионален тенисист – да се наслаждавам на играта и да се състезавам възможно най-здраво на Уимбълдън" - завършва публикацията на Контавейт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На само 27 години: Хронична контузия изважда доскорошна номер две завинаги от тениса Калоян Соколов
Теми:  
wta | анет контавейт | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook