На сбогуване с турнира: Григор завладя социалните мрежи с гръмотечивична бекхенд права (видео)

от в 15:35 на 20.06.2024
Калоян Соколов

За Григор Димитров няма невъзможни удара на тенис корта. Българинът винаги е бил майстор на импровизациите и може да се похвали с умението, че е способен да измисли нещо нестандартно във всяка една ситуация. Богатият арсенал на българина е една от причините, за да го виждаме непрекъснато как печели класациите за най-добър удар на турнирите в ATP Тура и всеки един негов съперник е наясно, че Димитров има умението да пласира уинър от всяка една точка на корта.

Това се доказа за пореден път на ATP 500 надпреварата в Куинс, където Григор още в първия си мач грабна приза за удар на деня, изпълнявайки изключителн форхенд уинър по правата в движение. Вчера пък още едно отиграване на световния номер 10 обиколи социалните медии, въпреки че Димитров беше надигран в 1/8-финалите от Себастиан Корда с 1:2 сета и напусна турнира.

Става въпрос за бекхенд уинъра от началото на третия сет в изпълнение на първата ни ракета. Тогава родният ни представител тъкмо беше наваксал ранен пробив изоставане и впоследствие спечели безпроблемно своя сервис гейм, за да изравни при 2:2. Следващото разиграване започна с предимство на Корда, който наглед натисна отлично третия поставен и го закова в неговия бекхенд ъгъл, само че бившият шампион го контрира с гръмотевична бекхенд права, която американецът можеше само да изгледа отблизо.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На сбогуване с турнира: Григор завладя социалните мрежи с гръмотечивична бекхенд права (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | бгтенис | видео | григор димитров | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook