На точка от 2 сета пасив: Медведев избегна сериозен куршум срещу 102-ия на Уимбълдън

от в 15:56 на 03.07.2024
Георги Димитров

Световният номер 5 Данил Медведев продължава напред към 3-ти кръг на Уимбълдън след победа с 3-1 над Александър Мюлер. В плановете на руснака едва ли е влизал толкова тежък сблъсък още във втори кръг, но симпатичният французин определено успя да поизпоти именития си съперник и да го принуди да покаже най-добрия си тенис. Медведев се нуждаеше от цели 3 часа и 30 минути, за да оформи крайното 6-7(3) 7-6(4) 6-4 7-5 в негова полза, като изоставаше със сет и пробив, а неговият съперник на 2 пъти беше на само точка от това да поведе с 2:0 сета.

Медведев започна с атаките от първото разиграване и след бързо спечелен гейм, успя да си създаде 3 поредни точки за пробив. Мюлер запази самообладание и спечели 5 последователни разигравания, за да спечели гейма си, който се оказа първи такъв срещу неговия съперник, тъй като в единствения им мач досега, Медведев спечели с 6-0 6-0.

Французинът отрази още една възможност за пробив в следващия си гейм и това му вдъхна кураж, че може да постигне нещо голямо на централния корт. Последваха равностойни минути и първия сет се насочи към тайбрек, а Медведев определено изглеждаше неспокоен. Мюлер само това и чакаше, като се  възползва от леките грешки на съперника, печелейки тайбрека със 7-3 точки. Медведев определено не се чувстваше добре на корта и отправи иронични жестове към щаба си в типично негов стил.

Напрежението за него се покачи в началото на 2-рия сет, защото вдъхновеният Мюлер поведе с 3-0 гейма. Медведев осъзна, че не може да продължава по този начин и вдигна оборотите, а резултата не закъсня и много скоро равенството бе възстановено. Руснакът трябваше да отразява и два сетбола в последователни геймове, преди да се стигне до тайбрек и във втория сет. Както в геймовете на сета, така и в точките на тайбрека, Мюлер поведе с 3-0, но допусна рязък спад и спечели едва 1 точка от следващите 8, като по този начин позволи на бившия номер едно да изравни сетовете.

Развитието на 2-рия сет определено бе ключово и след него миналогодишният 1/2-финалист заигра на познатото си много високо ниво, като сведе грешките до минимум. От другата страна Мюлер, който определено можеше да съжалява, че не води с 2-0 започна да бърка по-често. Медведев бързо се откъсна напред с 4-1 и макар Мюлер да успя отново да изравни за 4-4, то силите му не стигнаха и Медведев поведе с 2-1 сета след 6-4 в негова полза. 

Противно на очакванията, французинът продължи да се бори в 4-тия сет и бе абсолютно равностоен, като изглеждаше, че нещата отиват към 3-ти тайбрек, но в решаващия 12-ти гейм, Мюлер загуби концентрация и предаде подаването си за 5-7 по възможно най-лошия начин - с двойна грешка, което бе и последното действие в мача. 

Така Медведев вече се намира в 3-ти кръг, където обаче със сигурност няма да му бъде по-леко, защото ще играе или срещу отстранилия го в Хале китаец Жанг, или срещу играещия отлично на трева Ян-Ленард Щруф, който по-рано през сезона завоюва своята дебютна титла в ATP Тура, а интересното е, че срещата на Медведев беше изгледана от Мария Шарапова, която беше в кралската ложа заедно със своя съпруг Александър Гилкс.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
На точка от 2 сета пасив: Медведев избегна сериозен куршум срещу 102-ия на Уимбълдън Георги Димитров
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook