На този свят не може да избягаш от смъртта, данъците и Рафа в Париж

от в 02:31 на 11.06.2019
Георги Христов

Рафаел Надал завърши 15-ото си участие на „Ролан Гарос“ със своята 12-та титла край река Сена, която дойде след 4 сета над Доминик Тийм. "На този свят определено не можеш да се отървеш от смъртта, данъците и Рафа на „Ролан Гарос“, написа в тази връзка tennis.com.

Ето и обяснението на триумфа на треньора на Надал - Карлос Моя. „Той показва невероятно отношение в трудните моменти и точно затова стигна дотук. Шапки долу за това, което той направи през изминалия месец и половина. Защото е много лесно да играеш добре, когато нещата вървят добре. Това, през което премина обаче показва що за боец е той. Това е психика на гений“, смята Моя.

„Разбира се, че всеки от нас провокира другите да се развиват. Но смятам, че аз не бях конкурентен на близо 15 и дори повече топ турнири заради контузии. Така че не е лесно. Не съм особено притеснен дали ще настигна Роджър, или не. Не е нужно да се притесняваш нон-стоп, че съседът ти има по-голяма къща или градина. Така виждам живота. Опитвам се да следвам моя път. Много съм щастлив от случилото се. В края на кариерата ми, да печеля още титли и да съм близо до Федерер, би било изумително. Ще продължавам да правя всичко възможно да се състезавам на най-високо ниво. Не смятам, че нещо ще се промени, ако изпреваря Роджър," заяви самият Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На този свят не може да избягаш от смъртта, данъците и Рафа в Париж Георги Христов
Теми:  
карлос моя | рафаел надал | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook