На US Open организират гей парад

от в 17:23 на 22.08.2019
Мария Петрова

Парад за хора с различна сексуална ориентация ще бъде организиран на последния тенис турнир от Големия шлем за годината US Open. Организаторите обявиха, че днес ще има Open Pride, като са поканили представители на LGBTQ+ обществото, пише "Сега".

Домакините съобщиха, че са поканили и спортисти, които да говорят какво е да си с различна сексуална ориентация в професионалния тенис и спорт. В събитието ще участват легендата в женския тенис Били Джийн Кинг, бившият баскетболист от НБА Джейсън Колинс, бившият бейзболист Били Бийн, както и олимпийският медалист във фигурното пързаляне Адам Рипон.

Организаторите от американската тенис асоциация (USTA) обявиха, че тазгодишният US Open всъщност следва стъпките на редица други събития от тенис календара, в които се организират прайдове. В Атланта, Синсинати, Сан Хосе, Торонто и Уинстън-Салем вече се проведоха такива сесии през последните 3 години. Турнирът от сериите "Мастърс" в Канада - Роджърс Къп", подписа партньорство с организацията You Can Play, за да осигури

равенство, уважение и сигурност за всички спортисти независимо от сексуалната ориентация и пола'. На женския турнир в Торонто също се организира прайд.

"Мисля, че за първи път се прави нещо такова. Винаги съм проповядвала просто любов. Мисля, че трябва да се обичаме един друг, така ще сме много по-добре", коментира бившата №1 в женския тенис Серина Уилямс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На US Open организират гей парад Мария Петрова
Теми:  
us open | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook