На втори пореден турнир: Швьонтек претърпя крушение още преди 1/4-финалите!

от в 22:58 на 18.08.2022
Мартин Петков

Мадисън Кийс е едно леко позабравено име през последните години в тениса, което е породено от честата ѝ борба с контузии, ала със сигурност по-паметливите почитатели на играта помнят успехите на бившата представителка на топ 10, сред които личат титла от WTA-1000 надпреварата в Синсинати и финал на US Open 2017. Американката неистово опитва да възроди кариерата си за големия тенис, а какво по-добро място от турнира в щата Охайо да го направи, след като именно там триуфмира с единствената си за момента ,,хилядарка" през 2019-а година.

Бившата шампионка от състезанието се впусна в надпреварата с наглед нулеви очаквания, предвид слабия си сезон на твърди кортове, но през тази седмица не спира да впечатлява и след победа вчера над бивша ,,мейджър" шампионка в лицето на Йелена Остапенко, то днес Кийс напомни за най-славните си дни на корта, побеждавайки в последователни сетове за час и 25 минути на корта световната номер едно Ига Швьонтек - 6:3 6:4. Домакинската представителка с успеха си, посредством който превръща сезона в Северна Америка на полякинята в пълно разочарование до момента, се класира за четвъртфиналите ще срещне най-новата победителка от Шлема - Елена Рибакина.

Началото отмина без особени трудности за сервиращите, като видяхме само един брейкбол, който бе в полза на Ига, но до нещо повече не се стигна. От средата на частта последва пълно преобразяване в играта на Кийс, която стана далеч по-агресивна в ударите си и не даваше никакво време на шампионката от Шлема в подбора ѝ на удари, от което световната номер 24 извлече максимума и спечели четири поредни гейма, за да вдигне публиката на крака, доближавайки се на сет от победата.

Втората част се превърна в същински фарс на корта за полякинята, чийто топки не намираха очертанията, а в този момент местната любимка трупаше множество позитиви и си осигури умопомрачителен аванс от 5:0. В този момент Швьонтек сервира за оставането си в мача, като я грозеше да ѝ бъде вързан ,,геврек", но спаси два мачбола и доказа защо е световна номер едно, наваксвайки двата си брейка пасив до 4:5. Кийс обаче бе приготвила най-доброто за накрая и реализира поредица от печеливши точки при последвалото подаване на Ига, за да осъществи четвъртия си мачбол, с което наелектризира трибуните до краен предел и се поздрави със знаменития успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На втори пореден турнир: Швьонтек претърпя крушение още преди 1/4-финалите! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | ига швьонтек | мадисън кийс | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook