Надал: Алкарас беше по-добър в прекалено много неща; може да победи и Джокович

от в 09:22 на 07.05.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал никога досега не беше губил от тийнейджър на червени кортове, но за всяко нещо си има първи път. Рафа изглеждаше далеч от най-доброто си ниво по време на четвъртфиналния си двубой срещу Карлос Алкарас в Мадрид и 19-годишният състезател категорично имаше игрово надмощие почти през цялото време, като именно той задаваше темпото и за Матадора беше трудно да устои на неговите атаки. В крайна сметка младокът се поздрави с първи успех над своя идол, ала Надал далеч не се поддаде на разочарованието, вземайки предвид как точно се е завърнал от контузия и изрази изцяло оптимистична позиция на своята задължителна пресконференция след края на срещата:

"Бих искал първо да поздравя Карлос. Щастлив съм за него и истината е, че той беше по-добър от мен в изпълнението на твърде много неща, така че тепърва трябва да се подобрявам през следващите дни. Приемам загубата съвсем спокойно и я считам за нещо съвсем естествено, защото въобще не знаех дали ще мога да играя тук. Тепърва имам да следвам пътя си към моето завръщане на най-високо ниво, а тази седмица беше просто една възможност за мен да се тествам. 

Не искам по никакъв начин да намесвам крака си. Всичко е наред. Просто трябва да постигна напредък по отношение на своите реакции, динамика и скорост. Надявам се също така краката да ме слушат, но сега е редно просто да призная поражението. Аз съм достатъчно самокритичен и определено не съм доволен от някои неща на корта, като неспособността ми да удрям топката достатъчно дълбоко, но знам кака е невъзможно всичко да бъде наред, когато се завърнеш след толкова време и това ми помага да приема обстоятелствата, изключвайки изцяло всякакъв вид тъга и разочарование.

Пожелавам успех на Алкарас до края на турнира. Той играе много добре и е напълно способен да се справи с Новак. Не виждам причина, поради която да не може да спечели. Няма право обаче да допуска подобен спад, какъвто имаше във втория сет днес. Джокович изигра много мачове на клей и ще бъде по-подготвен спрямо мен, само че Карлос действа със страхотен интензитет и е способен да се справи с всеки един съперник" - завърши 21-кратният шампион от Шлема.

Източник: Eurosport

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Алкарас беше по-добър в прекалено много неща; може да победи и Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | интервюта | карлос алкарас | мадрид | новак джокович | Пресконференции | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook