Надал: Алкарас е фаворит на всеки турнир; това не е било постигано от мен, Новак и Роджър

от в 15:48 на 16.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал изглежда уверен в светлото бъдеще на своя сънародник Карлос Алкарас и очевидно вярва, че Карлитос е способен да надмине неговите рекорди. Вчера 22-кратният "мейджър" носител поздрави новия шампион на Уимбълдън за успеха му във финала срещу Новак Джокович, а Рафа също така проведе официална пресконференция в Бощад, на която беше запитан как според него ще развие кариерата на неговия двойков партньор на предстоящата Олимпиада в Париж.

"Моите впечатление са, че говорим за играч, който ще бъде един от най-великите в историята. Неговото ниво на тенис е изклюително високо. Най-важното за Карлос ще бъде да се опази от контузии. Стига да изпълни тази задача, той и Яник Синер би трябвало да доминират, защото са с ниво над останалите.

Не виждам много играчи в Тура, които са способни да спрат Алкарас към момента. Най-хубавото за него е как влиза в ролята на фаворит във всеки един турнир, независимо на каква настилка се провежда. Това никога не е било така при мен, Федерер и Джокович. Аз бях фаворит на клей, Роджър беше фаворит на трева, а на хард беше между Роджър и Новак, след което на трета позиция идвах аз. В момента обаче Карлос има точна тази шампионска аура, която го поставя над останалите на всяко една състезание" - коментира Матадора.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Алкарас е фаворит на всеки турнир; това не е било постигано от мен, Новак и Роджър Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook