Надал: Алкарас е по-добър от мен и влиза в ролята на фаворит днес

от в 13:37 на 06.05.2022
Владислав Риждов

През вчерашния ден Рафаел Надал нагледно демонстрира защо е наричан Краля на клея, когато неутрализира цели четири мачбола, за да надиграе Давид Гофен и по този начин да продължи към четвъртфиналната фаза на Мастърса в Мадрид. Сега за 21-кратния шампион от Шлема следва не по-лек сблъсък, тъй като ще срещне своя сънародник Карлос Алкарас. Двамата се изправиха един срещу друг в същия турнир точно преди една година, но тогава нещата стояха по друг начин и Рафа се поздрави с лесен успех. 19-годишният испанец обаче демонстрира сериозен прогрес в хода на тази една година, която измина от последната среща помежду им в Caja Magica, и днес ще стъпи на корта като част от първите 10 в света. Самият Надал пък все още не показва най-добрата си форма и заяви, че Алкарас е по-добър от него в момента: 

"Това ще бъде много, много труден мач, разбира се. Мисля, че той е по-добър от мен в момента. Наясно съм също така с това, с което разполагам на този етап като възможности. Мисля, че съм много реалистичен човек, това не ме кара да не вярвам, че мога да спечеля, но днес мисля, че Алкараз е в по-добро физическо състояние и е по-способен. Дойдох тук без да играя два месеца. Той е по-млад, така че има тази допълнителна енергия.

Ще се опитам да направя колкото е възможно повече, за да бъда конкурентен. Разбира се, ще се опитам да спечеля мача, но какъвто и да е резултатът, тази седмица е нещо положително за мен в бъдеще. За мен в края на деня по-важното е кой ще бъде по-добър след три седмици на Ролан Гарос. Това е моята цел" - завърши Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Алкарас е по-добър от мен и влиза в ролята на фаворит днес Владислав Риждов
Теми:  
атп | интервюта | карлос алкарас гарфия | любопитно | мастърс 1000 | рафаел надал | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook