Надал: Алкарас ми напомня на мен; има всичко, за да бъде неудържим на корта

от в 21:02 на 19.03.2022
Владислав Риждов

Рафаел Надал показа железни нерви в четвъртфиналния си мач срещу Ник Кирьос на надпреварата в Индиън Уелс и в крайна сметка успя да надделее над австралиеца, записвайки 19-та поредна победа от началото на календарната година, за да се класира за полуфиналите в Калифорния. Там пък го очаква набиращият скорост в последно време Карлос Алкарас, който по-рано през сезона спечели дебютна титла от сериите 500, а в пустинята демонстрира чудесен тенис, отстранявайки по пътя си към топ 4 сериозни играчи, включително и миналогодишния шампион Камерън Нори. Сблъсъкът се очертава да е гвоздеят на програмата в днешния ден, а на Матадора със сигурност няма да му е лесно да запази стопроцентовата си успеваемост до момента през сезона срещу младия си сънародник. В часовете преди началото на двубоя Рафа даде пресконференция, в която коментира предстоящия мач, а също и не пропусна да се изкаже ласкаво за опонента си:

"Карлос има страхотен отбор до себе си. Мисля, че ще бъде неудържим по отношение на кариерата си. Той разполага с всичко необходимо за това. Има страстта, добър човек е и достатъчно скромен, за да работи усилено. Напомня ми много на мен, когато бях на 17 или 18. Аз съм супер щастлив, без съмнение той ще бъде страхотен съперник сега, както и за следващите няколко месеца. Да имам такава звезда от моята страна е невероятно. Това е фантастично за всички любители на тениса, той е много земен и също така е страхотен човек, харесвам го. Пожелавам му всичко най-добро, вероятно не в събота, когато играем, но като цяло" - завърши Матадора.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Алкарас ми напомня на мен; има всичко, за да бъде неудържим на корта Владислав Риждов
Теми:  
индиън уелс | интервюта | карлос алкарас гарфия | любопитно | пресконференция | рафаел надал | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook