Надал: Аз, Федерер и Джокович сме в последния етап от своите кариери

от в 17:09 на 04.03.2019
Калоян Пламенов

Рафаел Надал обяви, че той, Роджър Федерер и Новак Джокович са на последния етап от кариерите си и даде да се разбере, че в крайна сметка рано или късно ще се оттеглят от своя любим спорт. Макар това да е така и тримата са големи фактори в световния тенис и младите тенисисти и до ден днешен не могат да се справят с тяхната хегемония.

"Нещата не са вечни. Годините си минават и ние няма как да върнем времето назад. Факт е, че ние тримата сме в последната фаза на своите кариери. Надявам се, че нашето оттегляне от спорта няма да е скоро, но и това ще стане един ден", разкри Матадора.

"Аз обаче лично за себе си съм убеден, че мога да бъда щастлив и без тенис. Съперничеството ми с Федерер и Джокович? Оценявам изключително много всички тези преживявания, които сме усетили заедно. Имам пълно уважение към всеки един от двамата. Това е игра - или печелиш, или губиш. Това е и част от живота ни". 

"За себе си мога да кажа, че съм от добрите губещи. Да, боли ме от загубите, но това ме кара да давам все повече от себе си. Кой ще избера за човек на испанското спортно влияние? Пол Гасол, определено. Неправилно е да избираш някой, но заради нашите отношения и спортни моменти ще назова него. Все пак той е пионерът".

"Това, че побеждаваш не те прави велик. Велик те прави това, че помагаш на другите", каза още Матадора. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Аз, Федерер и Джокович сме в последния етап от своите кариери Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook