Надал бе безупречен срещу Нори и е на полуфинал в Барселона за 13-и път!

от в 18:05 на 23.04.2021
Мирела Николова

Носителят на 20 титли от Шлема Рафаел Надал постигна своята победа №450 на червено, която го класира на 13-и полуфинал на турнира от категория АТР 500 в Барселона след безкомпромисна победа в последователни сетове над световния №58 Камерън Нори. Макар да имаше леки колебания в предишните си два двубоя в испанския град, днес Матадора бе повече от категоричен в представянето си на корта, за да оформи крайното 6:1 6:4 за час и 35 минути игра. В полуфиналната фаза на надпреварата топ поставеният ще спори с победителя от сблъсъка между Диего Шварцман и Пабло Кареньо-Буста.

В дебютните минути на срещата британецът съумяваше да остане равностоен на именития си съперник, но впоследствие пропуските от ракетата на Нори зачестиха и съвсем естествено това оказа влияние върху резултата. Същевременно, Краля на клея бе невероятно прецизен при пласирането на ударите си и постигаше изумителни ъгли, за да си отвори корта и да нанесе съкрушителен уинър в оголената част на полето. Всичко това доведе до пълна доминация на испанеца, който реализира два пробива, за да запише откриващия сет срещу своето име.

Втората част също се разви под контрола на първия в схемата, който запази импулса си в играта и още след първата почивка излезе напред в резултата с пробив аванс. С напредване на времето Нори започна да играе все по-освободено и да намира начини да парира атаките на опонента си. В седмия гейм Матадора получи брейкбол, който бе със статута и на скрит мачбол, но не успя да го материализира, а по-късно на свой ред инкасира пробив, с което британецът изравни за 4:4. Това обаче не разколеба нито за миг 11-кратния шампион в Барселона, който бе твърдо решен да търси развръзка на двубоя още в този сет. Подпомогнат от непредизвиканите грешки на съперника си, Надал реализира нов брейк, който го доближи само на гейм от крайната победа. Този път Рафа нямаше затруднения от сервис линията и след двe чудесни изпълнения триумфира в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал бе безупречен срещу Нори и е на полуфинал в Барселона за 13-и път! Мирела Николова
Теми:  
atp | барселона | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook