Надал бе близо до отпадането, но оцеля и запази шансовете си за дебютна титла в зала "Берси"

от в 21:18 на 04.11.2020
Калоян Соколов

Фелисиано Лопес изигра един от най-силните си мачове от години насам, но въпреки това не можа да преодолее съпротивата на Рафаел Надал, който продължава да мечтае за дебютна титла на Мастърса в Париж. 20-кратният шампион от Шлема надигра 39-годишния ветеран с 4:6 7:6(4) 6:4 и по този начин се класира за осминафиналите на турнира.

За Рафа това бе първи двубой от Ролан Гарос насам и липсата на игрова практика си пролича в началните минути, когато световният номер 2 допусна редица неточности и предаде скоропостижно първото си подаване в срещата. Лопес пък сервираше на изключително високо ниво, а волетата му бяха от най-висока проба. Ветеранът пласираше много ефективно началните си удари и веднага получаваше възможност да атакува от форхенд или да тръгне към мрежата, където беше безпогрешен. Надал достигна до само една възможност за рибрейк в хода на частта, която бе неутрализирана с ас и скоро Фелисиано имаше предимство в сетовете.

Във втората част определно предимството беше на страната на Надал и той постоянно получаваше шансове за пробив, само че Лопес изваждаше най-доброто от себе си в тези критични ситуации и поддържаше баланса в резултата. Матадора показваше далеч по-голяма точност при форхендите, които вече редовно намираха страничните линии, но нямаше нужното постояно от ретур и логично се стигна до тайбрек. В него поставеният под номер 1 наложи пълна доминация и с лекота вкара сблъсъка в решителен сет.

Там фаворитът в мача мигновено спечели подаването на опонента си, а след това спаси два брейкбола чрез непоколебим смач и отлично насочен сервис. Оттам насетне двамата играчи не допуснаха изненади на собствен начален удар, което бе изцяло от полза на Рафа и той се поздрави с крайната победа, която му гарантира двубой с Джордън Томпсън в утрешния ден на надпреварата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал бе близо до отпадането, но оцеля и запази шансовете си за дебютна титла в зала "Берси" Калоян Соколов
Теми:  
Обзори | Париж - Берси | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook