Надал бе изправен до стената, но все пак постигна обрат срещу Кареньо Буста в Берси

от в 21:09 на 06.11.2020
Марк Хаджижеков

Рафаел Надал бе на шест точки от загубата срещу своя сънародни Пабло Кареньо Буста, но в крайна сметка тенисист №2 в света съумя да реализира обрат, за да се класира за полуфиналите в зала ,,Берси" след крайното 4:6 7:5 6:1. В битка за място на финала Рафа ще се изправи срещу Александър Зверев или Стан Вавринка. 

Кареньо Буста определено бе тенисистът, контролиращ темпото на разиграванията, в първите минути от мача, като по-младият от двамата испанци изненадваше често своя именит опонент с остри уинъри от дъното на корта. На начален удар Пабло също блестеше със завидна стабилност, непозволявайки на Надал дори да си помисли за брейк. 

В ,,Тилдъновия гейм" пък 15-тият в света достигна до точка за пробив, а след нехарайтерна грешка от форхенд Рафа предаде подаването си, а с това Кареньо Буста притежаваше изцяло инициативата през откриващата част. 

Впоследствие Пабло съумя да се пребори за първия сет от срещата, като високото ниво на полуфиналиста от тазгодишния US Open се запази и през последвалия сет. Надал дори бе изправен пред три поредни брейкбола в самото начало на частта, но в този момент ,,Матадора" отново демонстрира типичната си борбеност и в крайна сметка левичарят се опази от изоставане с ранен пробив. 

Тенисистите постепенно започнаха да се представят все по-убедително на сервис, но на прага на вкарването на сета в тайбрек изведнъж вторият в света намери правилния ритъм в ударите си, за да реализира първия си пробив в мача, който щеше да се реши след изиграването на решаваща част. 

Рафа бавно и постепенно започна впоследствие ,,да поема юздите" в този мач, като този път по-опитният испанец на свой ред реализира ранен пробив. Надал се радваше на все по-значимо игрово преимущество по време на размените от дъното на корта, докато интензитетът у неговия съперник спадаше драстично. 

При 4:1 ,,Матадора" се поздрави с още един брейк, а скоро - и с победата в двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал бе изправен до стената, но все пак постигна обрат срещу Кареньо Буста в Берси Марк Хаджижеков
Теми:  
зала берси | Обзори | пабло кареньо буста | париж | Париж - Берси | париж мастърс | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook