Надал бе тестван, но откри с чиста победа кампанията си в Париж!

от в 19:26 на 01.06.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал имаше нелек първи мач на Ролан Гарос, срещайки талантливия Алексей Попирин, който в някои отразъци от срещата показа много вдъхновен тенис и създаден известни проблеми на именития си съперник, само че 13-кратният шампион не позволи да се стигне до изненада и се наложи с крайното 6:3 6:2 7:6(4), за да се класира за втория кръг на турнира, където го очаква сблъсък със стария му познайник Ришар Гаске.

Срещата започна напълно равностойно, като австралиецът сервираше на много високо ниво и задържаше безпроблемно подаванията си до 3:3. Оттам насетне обаче Рафа повиши своето равнище и не отпусна нито гейм повече на своя опонент до края на сета. Серията на Надал стана още по-стяскаща, защото той поведе с 4:0 във втората част, която затвори скоропостижно в своя полза и вече изглеждаше съвсем близо до успеха.

Попирин обаче отпусна значително ръката, което му беше от сериозна полза и шампионът от Сингапур със завидна ловкост се нагласяше на форхенд, за да нанася тежки завършващи удари. Началният удар на аутсайдера също причиняваше сериозни щети на испанеца, който сам се пропука и младокът получи началния удар при аванс от 5:3 в негова полза.

Тогава нервите на световния номер 63 не издържаха, а Матадора отрази два сетбола и докара нещата до тайбрек, където набързо дръпна с 6:1 точки и реализира третия си мачбол, записвайки 101-вата си победа на кортовете в Париж!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал бе тестван, но откри с чиста победа кампанията си в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook