Мачове на живо
Очаквано начало 19:00ч.
Григор Димитров
Ян-Ленард Щруф

Надал разкри кой е човекът, на когото дължи успехите в кариерата си

от в 18:15 на 06.04.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал в момента е един от най-успешните тенисисти в историята на спорта, но зад всички постижения на испанеца седят множество тренировки, пречки и безкрайно много часове, прекарани на корта. Но освен това, ключова роля в кариерата на Матадора е изиграл неговия личен лекар - Анхел Руис Которо.

Докторът на Надал е известен със своята ефективна работа, която неведнъж е била причина испанският тенисист да се възстанови от травма по-бързо, отколкото при друг вид лечение. Рафа е един от тенисистите, който лесно получава наранявания, а благодарение на Которо 20-кратният шампион от Големия шлем все още се намира във впечатляваща форма.

„С Анхел сме илали много трудни моменти, защото все пак той е лекар - помага ми, когато ситуацията не е нормална и страдам от някакъв вид болки.", разкава Надал в интервю. "Но той е позитивен човек, което е важно качество в медицинския свят - винаги гледа напред и ми помага да измисля решение на проблемите си. Без него никога нямаше да мога да достигна до тук, а в някои турнири дори нямаше да съм участвал. Резултатите ми щяха да бъдат коренно различни, заради това съм му наистина благодарен."

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Надал разкри кой е човекът, на когото дължи успехите в кариерата си Диана Андреева
Теми:  
анхел руис которо | надал | рафаел надал

Коментари

Следвайте ни в Facebook