Надал разкри кой е човекът, на когото дължи успехите в кариерата си

от в 18:15 на 06.04.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал в момента е един от най-успешните тенисисти в историята на спорта, но зад всички постижения на испанеца седят множество тренировки, пречки и безкрайно много часове, прекарани на корта. Но освен това, ключова роля в кариерата на Матадора е изиграл неговия личен лекар - Анхел Руис Которо.

Докторът на Надал е известен със своята ефективна работа, която неведнъж е била причина испанският тенисист да се възстанови от травма по-бързо, отколкото при друг вид лечение. Рафа е един от тенисистите, който лесно получава наранявания, а благодарение на Которо 20-кратният шампион от Големия шлем все още се намира във впечатляваща форма.

„С Анхел сме илали много трудни моменти, защото все пак той е лекар - помага ми, когато ситуацията не е нормална и страдам от някакъв вид болки.", разкава Надал в интервю. "Но той е позитивен човек, което е важно качество в медицинския свят - винаги гледа напред и ми помага да измисля решение на проблемите си. Без него никога нямаше да мога да достигна до тук, а в някои турнири дори нямаше да съм участвал. Резултатите ми щяха да бъдат коренно различни, заради това съм му наистина благодарен."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал разкри кой е човекът, на когото дължи успехите в кариерата си Диана Андреева
Теми:  
анхел руис которо | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook