Надал след победата: Писах на Бьорн Борг, за да му забраня да дава съвети на сина си

от в 09:48 на 17.07.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал направи своето подобаващо завръщане на корта. В първия кръг на ATP 250 клей надпреварата в Бощад, Матадора победи безпроблемно сина на легендарния Бьорн Борг, а именно 21-годишния Лео Борг. Както много добре знаете, то Борг-старши е капитан на отбора на Европа за Laver Cup от самото създаване на надпреварата, а Рафа невднъж е играл под негово ръководство, като Матадора и през тази година ще бъде част от тима за предстоящите битки в Берлин между 20 и 22 септември.

Точно това е провокирало Рафа да се свърже с другия най-успешен играч в историята на Ролан Гарос и шеговито да го помоли да не предоставя някаква информация на сина си, ако иска да получи добро представяне от самия Надал на Laver Cup.

"Изпратих съобщение до Бьорн и му казах, че имам желание да се представя добре на Laver Cup, но това минава през някои условия и трябваше да му забраня да дава, каквато и да била тактическа информация и съвети на Лео за мача, тъй като е мой капитан и ме познава по-добре от почти всеки. Този мач беше специален за мен, защото не всеки ден играеш със сина на подобна легенда. Шегата настрана. Мисля, че Лео игра на високо ниво и има добро бъдеще пред себе си - сподели 22-кратният "мейджър" носител след края на двубоя.

Източник: We Love Tennis 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал след победата: Писах на Бьорн Борг, за да му забраня да дава съвети на сина си Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бощад | бьорн борг | интервюта | лео борг | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook