Надал: Чичо ми заспа по време на финала на Уимбълдън 2008

от в 18:24 на 27.05.2020
Диана Андреева

Много тенис фенове помнят финала на Уимбълдън през 2008 г. между Рафаел Надал и Роджър Федерер. И двамата бяха в най-добрата си форма и изиграха един от най-великите мачове на всички времена.


Рафа си спомня много добре този двубой и говори за него в скорошно интервю. Освен това испанецът разкри нещо, което чичо му Тони Надал, който по това време му беше и треньор, направил по време на срещата.



Рафаел Надал говори за това, което направил чичо му


Наскоро Рафаел Надал даде интервю пред ESPN, в което разказа за финала на Уимбълдън през 2008 г. и за това как се чувствал по време на мача. Той сподели:


Надал


„Изобщо не бях нервен. В интерес на истината по-скоро бях щастлив - подигравах се на чичо ми. Той заспа в съблекалнята по време на първата почивка поради дъжд, когато водих с 2:0.


Накрая - последният път, в който мача бе прекъснат поради дъжд, след като пропилях 2 мачбола, му казах, че би било по-добре отново да заспи."


Тони Надал, поне докато беше буден, наблюдаваше вълнуващия пет сетов двубой, който в крайна сметка завърши в полза на Рафа - 6:4 6:4 6:7(5) 6:7(8) 9:7.



Това донесе на Матадора първата титла на Уимбълдън и той беше част от един от най-добрите мачове в историята на тениса. 


Феновете винаги се надяват да наблюдават подобни мачове, но за съжаление те са рядкост. Единственият мач, който беше почти толкова добър, колкото този, беше 2012 Australian Open.


Той се игра между Рафа и Новак Джокович и продължи 5 часа и 53 минути, което го направи най-дългия финал на Големия шлем досега.


Надал


Мачът беше толкова уморителен, че и двамата играчи седяха на столове по време на церемонията след края на срещата.


Тези мачове са причината хората да гледат тенис. И да се надяваме, че ще видим още такива мачове, след като ATP Tour се завърне, тъй като бе прекратен през март и се очаква да се възобнови в началото на август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Чичо ми заспа по време на финала на Уимбълдън 2008 Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook